Wpis z mikrobloga

@Oryginalny_nikt: Chyba statystyki rządowe, wszystkich agencji i ogólnie WSZYSTKIE to potwierdzają (czarni są niebezpieczni, popełniają większość przestępstw, mają w sobie więcej agresji, BLM zrobiło co zrobiło czyli zamordowano pełno osób, tysiące straciło dobytek, dziesiątki tysięcy firm straty (albo i setki tysięcy, może więcej?), wszystko to przecież prawda :D), więc nie zesraj się sam :D Boli d--a że świat nie jest równy, piękny, sprawiedliwi, że są ludzie lepsi, gorsi, więcej warci,
  • Odpowiedz
  • 5
Tak, instytucja państwa stoi wyżej od prywatnego biznesu.

@rzep Obrzydliwy brak empatii. Mi bardziej żal właściciela sklepu, który traci swój cały dobytek i źródło utrzymania, niż jakiejś tam szkody w Kapitolu, która zaraz i tak będzie naprawiona z publicznych pieniedzy ew. kosztem rautu dla ambasadora Krakozji.

Ale to trzeba mieć minimalne pokłady empatii, a nie głowę wypchaną ideologią.

I nie, mienie publiczne nie stoi wyżej od prywatnego. To sklepikarz finansuje marmury
  • Odpowiedz
No protesty obywatelskie chyba właśnie powinny godzić w państwo, a nie w lokalną społeczność.

@pejs_klostein: Tak jak to zresztą miało miejsce na przemarszach BLM

Czy tamtejsi działacze nie protestowali właśnie przeciw systemowemu rasizmowi? Jeśli tak, to czemu atakowali niezwiązanych z tym mieszkańców oraz ich mienie?
  • Odpowiedz
No protesty obywatelskie chyba właśnie powinny godzić w państwo, a nie w lokalną społeczność.

@pejs_klostein: Trollujesz czy jak? To wydarzenie nie miało nic wspólnego z protestem obywatelskim. To była próba obalenia legalnie, demokratycznie wybranych władz przez grupę fanatyków.
  • Odpowiedz
@Normie_Lurker: Nie no, nie mam pojęcia co tam się działo na Kapitolu szczerze mówiąc. Po prostu wymieniłeś niszczenie mienia należącego do instytucji państwowych jako coś złego i potencjalnie gorszego od niszczenia mienia obywateli, a myślę że w niektórych przypadkach to może być dobra forma protestów
  • Odpowiedz
niż jakiejś tam szkody w Kapitolu, która zaraz i tak będzie naprawiona z publicznych pieniedzy ew. kosztem rautu dla ambasadora Krakozji.

@Halbr: Piękne odwracanie uwagi od głównego problemu, jakim był atak na Kapitol. Przypominam, że to była próba usunięcia leganie, demokratycznie wybranych władz przez grupę fanatyków. I nie sugeruj, że główne zniszczenia kapitolu, to pomazane ściany. Bo się pogrążasz
  • Odpowiedz
wymieniłeś niszczenie mienia należącego do instytucji państwowych jako coś złego i potencjalnie gorszego

@pejs_klostein: dalej pisałem o próbie wpłynięcie w procesy demokratyczne, akurat zniszczenie mienia to przy tym najmniejszy problem
  • Odpowiedz
  • 0
Piękne odwracanie uwagi od głównego problemu, jakim był atak na Kapitol. Przypominam, że to była próba usunięcia leganie, demokratycznie wybranych władz przez grupę fanatyków. I nie sugeruj, że główne zniszczenia kapitolu, to pomazane ściany. Bo się pogrążasz

@Normie_Lurker Czytasz w ogóle, co ja napisałem? Piszę tylko, że deprecjonowanie szkód, które ponieśli prywatni przedsiębiorcy i uznawanie, że szkody mienia publicznego są ważniejsze jest błędem.
  • Odpowiedz
Obrzydliwy brak empatii. Mi bardziej żal właściciela sklepu, który traci swój cały dobytek i źródło utrzymania, niż jakiejś tam szkody w Kapitolu, która zaraz i tak będzie naprawiona z publicznych pieniedzy ew. kosztem rautu dla ambasadora Krakozji.

Ale to trzeba mieć minimalne pokłady empatii, a nie głowę wypchaną ideologią.

I nie, mienie publiczne nie stoi wyżej od prywatnego. To sklepikarz finansuje marmury Kapitolu, więc jego dobrostan jest wazniejszy.

@Halbr: Nic nie zrozumiałeś z
  • Odpowiedz
Atak siłowy na instytucję demokratyczną, zniszczenie i zrabowanie mienia się tam znajdującego, podważenie wyniku legalnych wyborów i próba wpłynięcia na proces demokratyczny

@Normie_Lurker:

W tym przypadku był to przejaw maksymalnej kultury politycznej.
Ludzie tak oddani sprawie, że byli skłonni zacząć rewolucję. To, że kierowali się niewłaściwymi przesłankami nie ma znaczenia.
  • Odpowiedz