Aktywne Wpisy
mirko_anonim +48
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Waiter98 +16
VRR (Variable Refresh Rate) to określenie techniki zmiennej częstotliwości odświeżania dla złącza HDMI 2.1. To rozwiązanie, które sprawia, że efekt spadającej liczby klatek na sekundę nie jest tak dokuczliwy. Jeśli gra
ALLM - Auto low latency mode czyli jedna z funkcji zawartych w standardzie HDMI 2.1 automatycznie przełączająca telewizor w tryb gry. Aż
Wedle potrzeby także można zwrócić uwagę na matrycę żeby było 120hz (na stronie sklepu lubi też być oznaczone jako matryca 100hz ale to to samo) bo teoretycznie konsola jest w stanie obsłużyć takie odświeżanie. Jednak mało gier i tak takie matrycę wykorzystuje więc czy to aż tak istotne sam sobie musisz odpowiedzieć.
Z ważnych funkcji
Nie wiem czy ten proceder istnieje także w Polsce, ale teoretycznie producenci mają prawą reklamować się jako HDMI 2.1 jeżeli ich telewizor ma chociaż jeden ficzer HDMI 2.1 (a do ficzerów HDMI 2.1 zaliczają się ficzery poprzednich wersji HDMI więc np. wystarczy, że ma 3D co jest ficzerem HDMI 1.4), ale producent ma obowiązek wylistowac wszystko co ma.
Wiec najlepiej patrzyć na
@Arwern: @dzeksondzekson: @yeradd: @Medonix: dzięki, będę szukał pod tym kątem