Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

https://youtube.com/watch?v=AP8j0CNZKWE&feature=share
Także jak macie marzenia to je spełniajcie.
#mazda #motoryzacja #rx8 #chwalesie
źródło: comment_1641747791ROnsYh4YYCLJVkEfkJrJxy.jpg
PobierzWankel jeszcze jest czy już co innego? ;p
Pamiętam kiedyś awanturę w internecie bo ktoś włożył 1.9 TDI
eee to nie jeździsz rexem.
Mi właśnie się podoba ta mazda :D kupic sobie ale z 1.3, podobno co prawda remont co 100kkm, ale to kupic zaraz przed remontem tanio i wyremontować, albo drogo ale po remoncie.
No ale narazie to marzenia
@susi33: rozkład masy pozostał bez praktycznie bez zmian z tego względu że silnik siedzi na oryginalnych łapach Wankla tak samo głęboko