Wpis z mikrobloga

@Flypho:

Zgadzam się z użytkownikiem @XpedobearX: , sam jestem lvl 34, ale daleki jestem od deprecjonowania YouTube i generalnie cyberprzestrzeni jako błahej sprawy. To już dawno temu stał się pozwazny biznes i tak też powinien być traktowany.

A co ty zrobiłeś, żeby rozwiązać problem? Skonfrontowałeś się z ludźmi, którzy tego gościa dręczą? Zgłosiłeś kogoś do prokuratury? Jakieś zawiadomienie na policję chociaż? Jesteś szkolnym gapiem, który widząc przemoc na korytarzu zamyka
Przestępstwo zniesławienia jest ścigane z oskarżenia prywatnego, więc nie zgłoszę tego na policję nawet jakbym chciał, więc ten brak aktywności o którym mówisz wynika z braku realnych narzędzi do dzialania.

Mówiliśmy o groźbach.

To jest niesamowite. Za kazdym razem jak się #!$%@? na swojej tezie to zmieniasz temat.

Taka #!$%@? bez rozwinięcia tematu, klasyka.

Generalnie radził bym nabrać nieco więcej szacunku do nich i nie traktować ich aż tak z góry jak
@Flypho:

Mówiliśmy o groźbach.

W przypadku tego chłopaka w grę wchodzi raczej zniesławienie tym filmikiem. Pytasz się co zostało zrobione w jego sprawie ze strony innych użytkowników - odpowiedź brzmi nic, bo nie mają instrumentów prawnych.

Ps. Groźba też jest przestępstwem ściganym na wniosek.

Taka #!$%@? bez rozwinięcia tematu, klasyka.

Ale co mam rozwijać. To był komentarz do tego fragmentu:

Można wykonywać każdy zawód, nigdy nie twierdziłem że należy komuś zabronić
@Niemamwiedzy

W przypadku tego chłopaka w grę wchodzi raczej zniesławienie tym filmikiem. Pytasz się co zostało zrobione w jego sprawie ze strony innych użytkowników - odpowiedź brzmi nic, bo nie mają instrumentów prawnych.

Tak bardzo chciałbyś coś zrobić xD, ale niestety nie możesz. Ale mu wspolczujesz i się z nim solidaryzujesz myśląc że mu pomagasz, więc jesteś oczywiście lepszym człowiekiem, mimo że podobnie jak ja nie kiwnales palcem w jego sprawie. Ale
@Flypho: ehhh,

Rozumiem, że w Twojej wizji świata zawsze możesz niczym rycerz na białym koniu wbić się w tłum walczących i podjąć kroki polegające na #!$%@? bomby wszystkim złym. Być może Cię zaskoczę - to tak nie działa, ale tak samo jak istnieje cyberprzemoc tak samo istnieje możliwość pozytywnego działania w internecie.

Julka pisząca na Twitterze że osoba x się skończyła, dająca negatywne oceny pod jego filmem albo wyzywająca kogoś kto
@Niemamwiedzy No dobrze, nie zgadzasz się. I co masz zamiar zrobić z moją znieczulicą? Jak mnie zmusisz do współczucia? XD będziesz mnie zastraszał? Sądowo? Czy może na tym pojedynczym wysrywie na Wykopie się skończy? Skończy się na wysrywie na Wykopie, prawda? #!$%@? zrobisz xD. Ale sumienie spokojne.
@Flypho: jako tak mega dorosły i dojrzały człowiek (nie to co ta gównażeria) powinieneś wiedzieć że zasadniczym sposobem na doprowadzenie drugiego człowieka do zmiany jego poglądów jest rozmowa.

Sadze ze różnimy się zasadniczo w tym jak postrzegamy rzeczywistość i to jak możesz wpływać na ludzi dookoła nas. Dla mnie podstawą jest rozmowa z drugim człowiekiem i partnerski dialog dla Ciebie "zastraszanie, sądy" i jak takich kroków nie podejmę to #!$%@? zrobiłem.
@Flypho
Pewnie masz rację że nic się w Twojej postawie nie zmienię teraz. Natomiast nie będę tym szkolnym gapiem, który widząc przemoc na korytarzu zamyka oczy i myśli "jakie to złe i niesprawiedliwe" i gdy będę widział poglądy które wg. mnie są niesłuszne będę reagował próbując przekonać autora do ich niesłuszności.