Wpis z mikrobloga

• 218
Jutro miałem zawieźć Babcie na szczepienie, ale dzisiaj przyszedł do niej listonosz (z rentą) i nagadał głupot o depopulacji i że umrze na serce po szczepionce. Babcia lvl 87 właśnie mi oznajmiła, że nie chce się szczepić. Kręcić aferę na poczcie? #koronawirus #pocztapolska
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@absoladoo: Przypomniało mi się jak kupiłem działkę pod Warszawą i poszedłem do sąsiada po wodę i zapytać czy chcą patyki do palenia. Otworzyła mi babcia i gadka szmatka okazało się że ma nowotwór jelita. Rodzina nagadała jej żeby tego nie ruszać, żeby nie iść na operację bo to wycinają kawałek ciebie a jak umrzesz to później masz gazety w środku. No i że ta chemia to boli i lepiej nic
  • Odpowiedz
taka ciekawostka min tydzień temu podało że zmarło 700 osób w tym 200 zaszczepionych - średnia wieku 75 lat

Odpowiedz sobie na pytanie czy szczepienia działają

@cin123654: W wieku 70+ zaszczepionych (tj. 2 dawki, bo cholera wie jak to jest liczone teraz) jest ogromna większość, gdzieś koło 80% ludzi. Tak naprawdę, biorąc pod uwagę wadliwość danych (np. emigrantów, być może jakieś błędy w bazie, może osoby obłożnie chore, które nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@absoladoo: skoro miała covida i na dodatek była szczepiona to jest bez sensu. Ona jest w takim wieku że w każdej chwili może się położyć i już nie wstać. Daj jej spokój, niech skończy na swoich warunkach.
  • Odpowiedz
@absoladoo: Oczywiście, że tak. Szczepienie to jest wybór każdego ale takie wciskanie kłamstw ludziom w grupie wiekowej o cholernie wysokiej śmiertelności to jest narażanie ich życia. Taki listonosz kretyn nie jedną osobę przez swoją głupotę do śmierci może doprowadzić.
  • Odpowiedz
Śmierć w wyniku COVIDa, zwłaszcza w przypadku starszych ludzi, to realne zagrożenie.

@venividi: Czytałeś dzbanie, że już chorowała. Szczepić ozdrowieńca trzecią dawką to głupota.
  • Odpowiedz
@absoladoo kręć afere. Listonosz jest od roznoszenia listów, a nie badań nad szczepieniami. Świat na głowie stoi że ludzie tu w komentarzach bronią jakiegoś randoma który Ci babke nastraszył, skandal.
  • Odpowiedz
@Panitsch:
Ja p------e, j----e szurstwo. O ile jeszcze rozumiem wasze p---------e w przypadku 30 latkow, to namawianie by odwalic sie od 80 latkow jest chore. Negowanie nauki jest zwyklym szurstwem, jak wam nie wstyd.
  • Odpowiedz