Wpis z mikrobloga

• 218
Jutro miałem zawieźć Babcie na szczepienie, ale dzisiaj przyszedł do niej listonosz (z rentą) i nagadał głupot o depopulacji i że umrze na serce po szczepionce. Babcia lvl 87 właśnie mi oznajmiła, że nie chce się szczepić. Kręcić aferę na poczcie? #koronawirus #pocztapolska
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Haramb3
@taktoto Jak mam to udowodnić? Pokazać, że babcia mieszka na wsi zabitej dechami, a listonosz to od 30 lat ten sam człowiek bez ambicji, który roboty ma coraz mniej bo już mało kto wysyła listy i pocztówki?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@borgionv:

bo moze sie jej podoba i nic Ci do.tego

Nie ma bardziej żałosnego widoku od homo ignorusa. Homo ignorus odwraca wzrok, żeby nie widzieć i nie reagować. Zatyka uszy, żeby nie słyszeć. Nie reaguje, nie dba, nie interesuje się tym, co dzieje się dookoła niego i jego bliskich. Wygodna postawa, taka bierna.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@borgionv: to obyś nie miał nigdy dziecka. Napotkasz wtedy bardzo dużo sytuacji, w których musisz decydować za drugą osobę. Ale dziecku też pewnie powiesz, że jak chce się napić piwka i zapalić papieroska, to spoko luz. Taki luźny, fajny tatuś, który za bardzo nie wnika.
  • Odpowiedz
@Haramb3: Jeśli skończy 18 lat to logiczne geniuszu że takie decyzję podejmuje juz sam, a kiedy jest pod moją opieką jako małoletni to ja podejmuje decyzje.
I z jakiej racji i w jakim celu przytaczasz nagle przykład dziecka który jest tutaj zupełnie bezsensu? XD
Chyba ze porównujesz starszą osobę do dziecka któremu listonosz moze zmienić caly światopogląd przy dostarczeniu listów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@absoladoo jak chcesz normalne odpowiedzi, to tak na przyszłość nie taguj koronawirus, bo tutaj siedzi stado szurow, wariatów i płatnych trolli dosłownie 24/h i tylko czekają na takie posty jak Twój
  • Odpowiedz
@absoladoo: kręć małysza na poczcie, listonosz debil. W tym wieku covid może zabić twoją babcię. Lepiej niech się zaszczepi. Moja babcia ma prawie 90 lat, wzięła 3 szczepionki i nic jej nie było a przynajmniej nie złapie covidu.
  • Odpowiedz