Aktywne Wpisy
RKN_ +5
#ciekawostki #komputery #nostalgia
na początku XXI w. Najpopularniejszym systemem operacyjnym był Windows 95
na początku XXI w. Najpopularniejszym systemem operacyjnym był Windows 95
źródło: temp_file8330652393944202976
Pobierz
Pamiętam jak w podstawówce omawialiśmy książkę "Chłopcy z Placu Broni" i nauczycielka chwaliła postawę Erno Nemeczeka.
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w

https://www.zdzis.com/moto/oldtimery-29-12-21/
Kilka najciekawszych ofert:
- Buick Regal Sport - pamiętam jak pisałem scenariusz do odcinka o Saabie 99 Turbo, który jest uważany za pierwszy powszechny samochód z Turbo. Otóż nie do końca tak jest bo w tym samym roku 78' w Stanach, również można było nabyć Buicka Regal Turbo 3.8l V6. Ten w ogłoszeniu to wolnossak V8. ...wnętrze tego egzemplarza jest zajebiste.
- Goggomobil TS250 Coupe - moim zdaniem to jeden z najfajniejszych mikro samochód z tamtych czasów.
- Jeep Cherokee 77' - pierwsza generacja to już dinozaur.
- VW Brasilia 75' - w polskich ogłoszeniach to egzotyk.
- Ford Capri - nie ma o czym mówić...
- Mazda RX7 81' - na czarnych blachach. ...ale trudno powiedzieć czy zarejestrowana, czy to tylko rekwizyt.
- Garbus 70' - ale taki oryginalny, nie remontowany.
- Renault Rodeo 82' - rzadkośc w ogłoszeniach.
- Microcar Ligier JS6 - dowiedziałem się o jego istnieniu w momencie pisania raportu...
- i to coś z samego dołu raportu, co to nie wiem co to jest.
#zdzismoto #samochody #motoryzacja #ciekawostki #inwestycje #biznes #polska #klasykimotoryzacji #oldtimery
źródło: comment_1641475754Ozbh9TQE0pT9mAE7GEIRxy.jpg
Pobierz