Wpis z mikrobloga

Rozstrzygnijmy to raz na zawsze.

Espresso Tonic - delicja czy herezja?

Ja uwielbiam tak samo jak pizze z ananasem ale wiadomo jak to z podniebieniem i gustem polaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kawa #kawatime #ankieta #glupiewykopowezabawy
ZajetyJestLoginWybrany - Rozstrzygnijmy to raz na zawsze. 

Espresso Tonic - delicja ...

źródło: comment_1641468670ex1vJZiApBtIfYlt8ur39U.jpg

Pobierz

Espresso Tonic

• Delicja 71.4% (50)
  • Herezja 28.6% (20)

Oddanych głosów: 70

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZajetyJestLoginWybrany: Jeżeli komis smakuje to czemu nie? Nie ogarniam mody na „wyznaczanie standardów” i definiowanie co ma smakować. Jedna słuszna pizza, jedna słuszna kawa i amatorzy maja nie chodzić po bułki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie bije do Twojego wpisu bezpośrednio tylko sobie narzekam przez to ile osób się burzyło w lato o ten napój ( )
  • Odpowiedz
@Lewic: przeważnie robię w tej dużej szklance z ikea. Daje 2 razy espresso z ekspresu (chyba 2 x30) resztę uzupełniam tonic. Popróbuj i znajdziesz odpowiednie proporcje dla siebie. Tonic w szkle robi duża różnice. Ja dodatkowo plasterek cytryny daje.
  • Odpowiedz
@Lewic: Wydaje mi się ze ml. Mam ekspres lavazza a modo mio joile & milk na włoskie kapsułki i robię dwa espresso po chyba 30 ml - nigdy nie sprawdzałem ile dokładnie wychodzi. Dla mnie moc i smak trafiająca w moje gusta - żaden kapsułkowy ekspres dostępny w PL nie dorasta mu do pięt, zreszta duże „prawdziwe” ekspresy też nie zawsze są takie super na jakie je opisują.
  • Odpowiedz