Aktywne Wpisy

chione +24

hrmpf +80
System kaucyjny? Kolejny skok na kasę, któremu z owacją przyklaskują p0laczki z mentalnością niewolnika.
Rząd ma w tyłku obywateli i ich czas - zmusza nas do absurdalnego noszenia butelek do sklepów. Polak musi teraz wydzielić w domu specjalne miejsce na nie zgniecione butelki, które zajmują kilkadziesiąt razy więcej objętości niż zgniecione. Potem znosi je do automatu, który za chwilę i tak sam je zgniecie. Świetnie, klasa rządząca zrobiła z nas kurierów własnego śmiecia.
A
Rząd ma w tyłku obywateli i ich czas - zmusza nas do absurdalnego noszenia butelek do sklepów. Polak musi teraz wydzielić w domu specjalne miejsce na nie zgniecione butelki, które zajmują kilkadziesiąt razy więcej objętości niż zgniecione. Potem znosi je do automatu, który za chwilę i tak sam je zgniecie. Świetnie, klasa rządząca zrobiła z nas kurierów własnego śmiecia.
A
źródło: 1000011943
Pobierz

Mam arduino leonardo, ale dziś przy którejś próbie wgrywania na niego przez arduino-cli programu, przestało mi je wykrywać (nie widzi go w ogóle w urządzeniach w usb).
Na windowsie w arduino IDE mam podobną sytuację. Po zrestartowaniu arduino przyciskiem wykrywa je przez chwile, po czym nagle przestaje.
pare godzin temu jeszcze działało normalnie
a może się usmażyło po prostu
a pc restartowałem do przełączenia z linuxa i arduino-cli na windowsa na arduino-ide, i nie pomogło za bardzo
@RedveKoronny: jak wykrywa choćby przez ułamek sekundy to nie jest u-----e :)
Ale to tyle z dobrych newsów, nie wiem co dalej xD w przypadku esp8266 jak miałem coś takiego to chyba reset czy inny pin musiałem zewrzeć do masy na cały czas uploadu, ale to było lata temu i mogę coś mieszać.
@RedveKoronny: Jeśli w programie użyje się pinów, które są potrzebne do inicjacji komunikacji/uploadu/etc to tak, można programem "ubić" płytkę. Nie na stałe ofc, ale wrzucenie następnego programu jest czasochłonne.
To się tez liczy zasilania, miałem kiedyś jakiegoś wadliwego klona, który mi zew. zasilanie zwierał z 5V z USB i kontroler na mobo PC się wywalał (jakiś bezpiecznik czy coś), ze dopiero reset kompa pomagał :P
Komentarz usunięty przez moderatora