Aktywne Wpisy
cppguy +45
niochland +136
Bylibyście zainteresowani wtyczką do Wykopu, która by podliczała posty pod jakimiś gównotagami dla wazonów typu FameMMA, patostreamy czy inne smrody i obok nicku wyświetlała czy użytkownik jest w ogóle warty tego, żeby mu odpowiedzieć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wykop #pytaniedoeksperta
#wykop #pytaniedoeksperta
@Letheo: Jeśli oderwanie się od ekranu wynika z chęci odpoczęcia oczu to czytnik właśnie zapewnia taki odpoczynek. Istotą czytnika jest e-ink, który nie emituje światła. Oczy Ci się nie męczą. No chyba, że zawsze włączasz podświetlenie czytnika, co jest dla mnie osobiście zapreczeniem idei tej technologii.
@Maly_Jasio: ja mam podświetlenie a i tak korzystałem z niego dosłownie kilka razy, jak nie było opcji aby włączyć inne światło. Znam też osoby, które jadą z podświetleniem cały czas i kompletnie tego nie rozumiem ¯\_(ツ)_/¯
Twoi znajomi równie dobrze mogliby korzystać z tableta jeśli na czytniku cały czas jadą na podświetleniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Maly_Jasio: podświetlnie w czytniku jest nad ekranem i świeci na niego jak ta twoja lampka.
https://pl.aliexpress.com/item/32832440520.html
- 21 wiek
- miej możliwość schować całą bibliotekę w kieszeni, oszczędzić trochę drzew i zaoszczędzić dużo miejsca na składowanie makulatury, która przez 99.9% czasu tylko stoi na półkach
- łeeee bo to nie jest kolorowe i nie ma zapachu!!! bez sensu
- kurtyna
Az się zdziwiłem tym memem bo większość ludzi czyta więcej poprzesiadce na czytnik ;)
@SaintWykopek: nie ma to jak zapach nowej książki.
Dodałbym jeszcze brak tej lekkiej chropowatości papieru w większości pocketbook
@Messix: Nie cierpię walających się płyt i konieczności zmiany płyty jeśli chcę zagrać w coś innego niż jest w napędzie. Jedyne plusy płyt to możliwość odsprzedaży i bardzo często cena. Innych nie dostrzegam.
@Walther00: Od jakichś 10 lat korzystam z czytnika
Nie ma nic niewygodniejszego w czytaniu niz gruba książka, czytnik leciutki, wygodny, obsługa ciągle jedną rękę i jeszcze wsuniesz w najbardziej wypchany plecak gdy jedziesz pół dnia pociągiem w góry
Ja nie wyobrażam sobie powrotu do kupowania kurzołapów, teraz dwie minuty i mam książkę, która nie zajmuje mi miejsce w mieszkaniu czy podróży...