Aktywne Wpisy
amozetoostatniraz +255
Ale dzisiaj antypolaków d--a piecze, że ktoś sobie idzie z polską flagą w polskie święto XD . Wy tylko z tęczową albo z ukraińską byście chodzili xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Pan_krecik +623
#podatki #nowylad #finanse
Lapiesz sie jeszcze w pierwszy wzor z tego watku https://www.wykop.pl/wpis/62894011/dotychczas-4-5-5k-msc-do-reki-na-uop-rozliczac-ulg/222773955/#comment-222773955
Ale jestes bliski przekroczenia tego 8500 i wtedy wpadasz w drugi wzor a wtedy juz nie jest tak wesolo.
Obczaj ta krotka wymiane zdan w watku co zapodalem i sie zdecyduj.
I w druga strone - jak jestes pewien ze za kilka miesiecy nie stracisz pracy i bedziesz dalej tyle zarabial zeby sie utrzymac w widelkach (a nie spasc ponizej-albo no dlugie L4) to tez nie musisz skladac.
Tutaj bardziej sie musza zastanowic ci ktorzy sa na (gornej lub dolnej) granicy widelek.
@Dipolarny
@profildogier: ale jak ktoś zarabia 4k to i tak na ulgę się nie łapie więc taka osoba z automatu chyba nie musi nic składać?
Swoją droga, 1200$ i klasa średnia śmiechu warte
Ja tez jestem gdzies po srodku. Na pewno nie przebije - raczej robota pewna i dlugiego L4 nie planuje.
Bez ulgi wychodze troche ponad 100 w plecy. Ta stowa mi zycia nie odmieni wiec zlozylem wniosek i jakby co to odbiore przy rozliczeniu rocznym.
@Trusky92: ja się nie łapie, bo sporo wychodzę ponad ten przedział, żona ma 4k brutto i też nie składa, bo to bez sensu
Za to koledze z innej firmy (dużej) przysłali info, że dla osób, które zarabiają właśnie w tych widełkach sugerują żeby zrezygnować z ulgi i dostać zwrot przy
@_kapsel: jak zona ma 4k brutto to sie nie lapie w widelki na ulge (bedzie in plus na wyplacie bez ulgi)