Wpis z mikrobloga

Jakoś tak wyszło.
Od razu piszcie, jak tam wam poszło w tym roku.
tl;dr

Największe hity, to "Narodziny Cyborgizacji" Klichowskiego z publicystyki (dostępna za darmo), "Dżuma", "Pokolenie 89", "Czuły Barbarzyńca", "Muzeum Dusz Czyśćcowych", "Kochanek Wielkiej Niedźwiedzicy" , "Limes Inferior" i ostatni tom sagi Wegnera "Każde Martwe Marzenie".

Największe zawody to "Mesjasz Diuny", "Wilk Stepowy".

Gdybym miał wrócić do tylko jednej książki, byłby to "Czuły Barbarzyńca" Hrabala, i to byłaby chyba najlepsza książka jaką czytałem w tym roku.

51 (52 :v) książki (i 51 opinii o nich) mijającego roku rozgościły się w moich rękach (i słuchawkach). Wspaniały to był rok, nie zapomnę go nigdy. A czego życzę sobie na 2022? Tego samego co w 2021.
Podsumowanie goodreads poniżej.
W skrócie:
Ebooków- 17; Papier- 13 +2 komiksy; Audiobooków- 22. (liczby się powielają, czasami czytałem książkę w formie papier-audio-ebook)
Może 1-2 nieprzespane do końca noce, bo wessało za bardzo. Kilka rozczarowań, kilka zaskoczeń i wiele historii, które były tak wspaniałe, że chciałbym o nich zapomnieć i poznać je na nowo.

Statystyki uspokajają mnie, i wszystko co robię tabelaryzuję (jednak tabele nie działają jak sprzężenie zwrotne i nie mają wpływu, na szczęście, na napięcie związanie z tym, żeby czytać więcej dla liczb).

#ksiazki #czytajzwykopem #literatura #pytanie
FormalinK - Jakoś tak wyszło.
Od razu piszcie, jak tam wam poszło w tym roku.
tl;dr...

źródło: comment_1640890116TurR9pntyssfiw3hZN573B.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zero książek, pozdrawiam

@Jestem_Tutaj: Rozumiem to w pełni, listopad u mnie był zerowy, po prostu wolałem sobie grać (teraz #kronikimyrtany) oglądać filmy i po prostu inaczej spędzać ten czas.

@wacek_1984: Powiem ci, że najlepsza dla mnie była.. do momentu, kiedy Wilk Stepowy nie zaczął być narratorem xD Ten chłopak i jego przemyślenia - czułem to. Ale tego dziada kompletnie nie.
  • Odpowiedz
@FormalinK: miałem podobnie, pełen zawód.

W tym roku wpadło 55 książek ;] Najlepsze to Widnokrąg, Tunel Ego, Hyperion, HrabiaMC, Mistrz i Małgorzata, Shogun, Tabula Rasa, Marin Eden.

Teraz sobie myślę, sporo dobrej literatury przeczytałem, aby w przyszłym roku nie było gorzej.
  • Odpowiedz
sporo dobrej literatury przeczytałem

@wacek_1984: W najlepszych wymieniłeś trzy, które bym umieścił prawdopodobnie w swoim top 10 w ogóle, więc to był z samych tych pozycji zajebisty rok z mojej perspektywy dla ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dawaj te top 10

@wacek_1984: KURŁA wiesz ile musiałbym nad tym siedzieć xD Na 300 książek które zarejestruje sobie w lubimyczytać może wrzucę takie podsumowanie, ale to będzie tytaniczna robota xd
Te trzy o których mówię to Hyperion, Hrabia MC i Mistrz i Małgorzata. Do tej ostatniej chyba wrócę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@FormalinK: mi się udało przeczytać 50 w tym roku (mój rekord). Widzę, że czasami nam się gust pokrywa, a czasami nie. Podobał mi się Mesjasz Diuny, Hyperion także ale nie zaliczył bym go do top ten ;)
  • Odpowiedz