Aktywne Wpisy

eaxene +238
Firma co robiła mi kostkę nie była może najlepsza, ale za to była nieterminowa xD
#budowadomu #heheszki
#budowadomu #heheszki
źródło: temp_file1767939718138955708
Pobierz
Kopytnik_1 +521
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #p0lka #blackpill #tinder
Podwójne standardy, co o nich sądzicie?
Podwójne standardy, co o nich sądzicie?
źródło: 1000000347
Pobierz

Od razu piszcie, jak tam wam poszło w tym roku.
tl;dr
Największe hity, to "Narodziny Cyborgizacji" Klichowskiego z publicystyki (dostępna za darmo), "Dżuma", "Pokolenie 89", "Czuły Barbarzyńca", "Muzeum Dusz Czyśćcowych", "Kochanek Wielkiej Niedźwiedzicy" , "Limes Inferior" i ostatni tom sagi Wegnera "Każde Martwe Marzenie".
Największe zawody to "Mesjasz Diuny", "Wilk Stepowy".
Gdybym miał wrócić do tylko jednej książki, byłby to "Czuły Barbarzyńca" Hrabala, i to byłaby chyba najlepsza książka jaką czytałem w tym roku.
51 (52 :v) książki (i 51 opinii o nich) mijającego roku rozgościły się w moich rękach (i słuchawkach). Wspaniały to był rok, nie zapomnę go nigdy. A czego życzę sobie na 2022? Tego samego co w 2021.
Podsumowanie goodreads poniżej.
W skrócie:
Ebooków- 17; Papier- 13 +2 komiksy; Audiobooków- 22. (liczby się powielają, czasami czytałem książkę w formie papier-audio-ebook)
Może 1-2 nieprzespane do końca noce, bo wessało za bardzo. Kilka rozczarowań, kilka zaskoczeń i wiele historii, które były tak wspaniałe, że chciałbym o nich zapomnieć i poznać je na nowo.
Statystyki uspokajają mnie, i wszystko co robię tabelaryzuję (jednak tabele nie działają jak sprzężenie zwrotne i nie mają wpływu, na szczęście, na napięcie związanie z tym, żeby czytać więcej dla liczb).
#ksiazki #czytajzwykopem #literatura #pytanie
źródło: comment_1640890116TurR9pntyssfiw3hZN573B.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@FormalinK: u mnie również zawód, zapowiadało się fajnie, a potem szmata w ryj i jakieś wynurzenia okrutne
@Jestem_Tutaj: Rozumiem to w pełni, listopad u mnie był zerowy, po prostu wolałem sobie grać (teraz #kronikimyrtany) oglądać filmy i po prostu inaczej spędzać ten czas.
@wacek_1984: Powiem ci, że najlepsza dla mnie była.. do momentu, kiedy Wilk Stepowy nie zaczął być narratorem xD Ten chłopak i jego przemyślenia - czułem to. Ale tego dziada kompletnie nie.
@kontodlabeki: dajże spokój, ja srednio czytam 20 książek rocznie. Ten mi tak w-----ł bez kontroli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chętnie obczaję jakie jeśli można.
W tym roku wpadło 55 książek ;] Najlepsze to Widnokrąg, Tunel Ego, Hyperion, HrabiaMC, Mistrz i Małgorzata, Shogun, Tabula Rasa, Marin Eden.
Teraz sobie myślę, sporo dobrej literatury przeczytałem, aby w przyszłym roku nie było gorzej.
@wacek_1984: W najlepszych wymieniłeś trzy, które bym umieścił prawdopodobnie w swoim top 10 w ogóle, więc to był z samych tych pozycji zajebisty rok z mojej perspektywy dla ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dawaj te top 10
@wacek_1984: KURŁA wiesz ile musiałbym nad tym siedzieć xD Na 300 książek które zarejestruje sobie w lubimyczytać może wrzucę takie podsumowanie, ale to będzie tytaniczna robota xd
Te trzy o których mówię to Hyperion, Hrabia MC i Mistrz i Małgorzata. Do tej ostatniej chyba wrócę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wacek_1984: Za GUŁag się bierzesz? Mam to od lat ale patrzy na mnie groźnie i odwracam wzrok
@Certis: mój też. O ile udało ci się poprzedni "pobić"? U mnie o 19. Jakiś kosmos, 19 przeczytałem w 2018 xD
Największy zachwyt: Portret Doriana Graya, Lot nad kukułczym gniazdem, Diuna i Nowy wspaniały świat.
Rozczarowanie: Kroniki Amberu oraz Endymion (przerwałem w trakcie czytania :P)
źródło: comment_16408922615v0yq0UjhPTMAzL966kM6K.jpg
Pobierz@Certis: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mi akurat cholernie siadła dylogia nr. dwa, ale chyba dlatego, że dokładnie takiego zwrotu klimatycznego oczekiwałem.
źródło: comment_1640894517FoXUvS62bLjZF6RMI1PaGu.jpg
Pobierz