Aktywne Wpisy
StaryWedrowiec +249
Ehhh... 44 lata na karku i nie jest źle: Niedziela, siódma rano - przeglądam neta, a w tle odpalony Battlefield 2042, na biurku piwko, na balkonie czeka blancik, zero dzieci, zero stałej partnerki, sypiam nawet po 12 godzin i ogólnie nikt mnie nie #!$%@? - żyć, nie umierać. ( ͡º ͜ʖ͡º)
#takaprawda #heheszki #humorobrazkowy #rodzice #rodzina #dzieci
#takaprawda #heheszki #humorobrazkowy #rodzice #rodzina #dzieci
kantek007 +537
UWAGA TO NIE JEST ZWYKŁY KEBAB
#gotujzwykopem
Imbir
Czosnek
Olej sezamowy
Glutaminian sodu
Chilli
I wszystko bedzie smakowach jak orginalny chinczyk.
Imbir i czosnek razem podsmazyc na oleju, ale tak zeby sie nie spalilo.
Warto zamarynowac minimum 15bminut wczesniej np kawalki kurczaka w sosie sojowym, troche wina, octu, skrobi, jajku, i troszke sody.
Potem na duzym ogniu z rozgrzanym mocno olejem podsmazasz kurczaka, oddzielnie warzywa ze smakami (czosnek, papryczka, imibir, dymka). Potem łączysz wszystko i zelwasz sosem i chwilke tez na duzym ogniu trzymasz az zgestnieje. Na cala
- cukier, ocet jabłkowy/mirin, olej sezamowy, keczup, sos sojowy, czosnek, imbir
Kawałki kurczaka obtaczasz w jajku, potem wskrobii, smażysz na mocno rozgrzanym oleju kilka minut. Wyciagasz, smazysz warzywa (cebula, papryka, ananas, co tam chcesz) do w miare miękkich, wrzucasz kurczaka plus sos.
@pisuardessa:
Nie jestem jakąs fanką, dupy to nie urywa wiec opakowanie będę mieć pewnie do końca życia. Duzo więcej głębokich smaków osiągniesz starając się dobrze coś zrobić, nie na skróty,