Wpis z mikrobloga

• 4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gooway: Następny wpis sponsorowany, czy o co chodzi. Na wszystkie firmy kurierskie w necie jest hejt, a na wykopie regularnie musi być wpisik, jaki to InPost wspaniał XD. Nawet na np. fb InPostu cisną ludzie. Jedynie na wykop, wszyscy szczęśliwi i potrzebują się dzielić tymi informacjami.

@pcela: Nie wiem, jak wygląda dokładnie sytuacja w firmach pocztowych/kurierskich odnośnie reklamacji itp., ale z moich obserwacji (które nie muszą być reprezentatywne)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@haosek żaden wpis sponsorowany, po prostu chcialem wyrazić swoje zadowolenie, wszystko co tylko zamówię na allegro mam na drugi dzień w paczkomacie, przez smarta dostawy mam za free i zwroty też, nie spotkałem się żeby jakikolwiek in na firma kurierska dostarczyła tak szybko paczkę. Rekordowo, paczka zamówiona do paczkomatu ok 6-7 rano była u mnie jeszcze w ten sam dzień (ok 20-21).
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@haosek dodam jeszcze że z kurierami muszę się użerać, i kombinować gdzie mogą mi zostawić przesyłkę, bo zawsze chcą mi przywieźć kiedy jestem w pracy, gdybym wybrał konkretne godziny dostawy płacę dużo więcej oczywiście xd. Paczkomat to mega komfort, odbieram kiedy mam czas
  • Odpowiedz
@pcela: w polsce jak w lesie, firma trzymająca się na socjaliźmie z budżetem państwa może obniżać ceny jak chce bo jak taki inpost zrobi wysyłkę listów za 3 zł to poczta polska dostanie x zł od państwa więcej i obniży do 2.90

co z tego że cena niska jak dojście do odbiorcy trwa tak długo jakby listonosz na czworakach go niósł przez pół polski
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@CzadfiszerxD:
Chyba ci się pomyliły kierunki. Do tej pory to Poczta Polska wpłaca kasę do budżetu państwa, a nie budżet państwa do kasy Poczty Polskiej.
W przygotowaniu jest nowa ustawa, która ma zapewnić pokrycie straty z tytułu świadczenia usługi powszechnej.

Rynek pocztowy to rynek regulowany. Na każdą zmianę cen, regulaminów, otwarcia czy zamknięcia placówki, musi być zgoda regulatora.
Prywatne firmy kurierskie, zgłaszają cenniki i regulaminy, ale nie muszą czekać na zgodę regulatora (w ich
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Nie mogą też odmówić przyjęcia przesyłki do nadania, jak im się nie opłaca jej obsługa. Prywatny operator jak mu się nie opłaca, to albo nie przyjmie do nadania, albo wyślę Pocztą (bo jest to tańsze niż koszt paliwa i pracy kuriera, a Poczta nie może odmówić).
  • Odpowiedz
@pcela: W końcu jakis rozsądny komentarz i porównanie... Ciekawe co by ludzie zrobili gdyby list szedł do paczkomatu oddalonego o 10km od wiochy w której mieszkają. I dodatkowo opłata 12zl :)
  • Odpowiedz