Aktywne Wpisy
tobaccotobacco +1095
#wybory
Czapki z głów dla pracowni Ipsos, której exit poll niewiele się różni od obecnych wyników (piszę te słowa, gdy podliczonych zostało ponad 95% głosów). Dzięki ich rzetelnej robocie uniknęliśmy takiego festiwalu #!$%@?, jaki zafundowała Słowacji pracownia Focus raptem parę tygodni temu.
Czapki z głów dla pracowni Ipsos, której exit poll niewiele się różni od obecnych wyników (piszę te słowa, gdy podliczonych zostało ponad 95% głosów). Dzięki ich rzetelnej robocie uniknęliśmy takiego festiwalu #!$%@?, jaki zafundowała Słowacji pracownia Focus raptem parę tygodni temu.
kamil-talaga-18 +725
Najważniejsza rzeczą którą musi zrobić opozycja i ma od mnie głos w przyszłości to odciąć kościół od polityki i opodatkować.
Kto chce niech sobie łoży na kościół, a nie tak jak robił PIS jakieś datki z publicznych pieniędzy i mówię to jako osoba wierząca.
Brzydzę się tą instytucja zwana kościołem.
#wybory
Kto chce niech sobie łoży na kościół, a nie tak jak robił PIS jakieś datki z publicznych pieniędzy i mówię to jako osoba wierząca.
Brzydzę się tą instytucja zwana kościołem.
#wybory
@DzikiBomber: Można okno zamknąć, kupić oczyszczacz powietrza z Ikei za zawrotne 150 zł, albo zamontować nawietrzaki z wbudowanym filtrem powietrza za około 40zł/sztuka. Nic skomplikowanego.
Komentarz usunięty przez moderatora
Anglik i Holender nie ma po -15 stopni mrozu albo i więcej
@Jeesek: no to patrz na Szwecję, lub Norwegię dzbanie, gdzie jest klimat od nas gorszy i nikt się też z węglem nie #!$%@?.
Albo spójrz na choćby głupią Ukrainę, która ma szereg problemów, ale za czasów republiki sowieckiej bardzo rozwinięto tam grzanie gazem bo był za pół darmo.
@matiJ: airly to polski projekt, w Polsce jest tego dużo bo pozakładali mnóstwo "prowizorycznych" czujników. U nas zintegrowali się z GIOS, pewnie w innych krajach też korzystają z publicznych danych
1. sprawdź jeszcze węgiel brunatny
2. większość państw UE ma dużo łagodniejszy klimat morski. Porównaj dane z całą Europą. Trudno żeby Portugalia czy Grecja grzała węglem całą zimę.
EDIT: ok, doczytałem że są opcje na opalanie brunatnym domu. Pytanie jak powszechne to zjawisko?
U nas wychodzą lata zaniedbań i nie da się tego naprawić ustawą w kilka lat. Powiedz w standardowym polskim gospodarstwie domowym,
Jak przebywałem w Szkocji to wszędzie gdzie byłem mieli piece elektryczne (mała próbka więc pewnie nie wszędzie tak jest ale zapewne sporo)
A prąd, z tego co się orientuję, w bardzo dużym stopniu jest z odnawialnych źródeł. Nie ma się co dziwić, piździ tam jak w kieleckim 99% czasu, to i turbiny wiatrowe mają sens.
Powietrze mają bardzo czyste i czuć to, choć w Aberdeen śmierdoli