CapaldiTheDoctor
Dzień dobry #kawa !

https://streamable.com/psonk9

Dostał człowiek NPF to się trzeba pochwalić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pierwsze strzały poszły i już wiem, że do kolby z wylewką szybko nie wrócę. Jest coś hipnotyzującego w tym jak to leci.
8
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
wacek_1984
@mapache: zawsze możesz kupić bieda sprzęt typu Nanopresso, Minipresso, Staresso.

Jak bida z miejscem to jeszcze bodajże PAvoni lub Kazak ;]
1
wacek_1984
@CapaldiTheDoctor: od biedy można kupować już zmielona ;D
1
wacek_1984
@CapaldiTheDoctor: dlatego cieszy mnie to że wolę przelew ;) bieda espresso zrobię sobie w nanopresso, a miele w xeoleo ;D
1
Kapitan_Nemo_na_koniu_Mewa
@CapaldiTheDoctor: jaki ekspres wariacie? U mnie Gaggia New Classic z NPF (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞

0
mapache
@CapaldiTheDoctor: ilekroć widze jak ktoś wrzuca espresso i jak gesta jest ta kawa, ta crema. to chce już kupić. ale za ciul nie ma miejsca
0
CapaldiTheDoctor
@mapache: Kwestia piorytetow: zawsze można kąpać się w misce i w miejsce prysznica zrobić kącik kawowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja i tak finalnie mam mały ekspres bo miałem chrapkę na astorie gastro ( ͡° ʖ̯ ͡°)
0
CapaldiTheDoctor
@wacek_1984: dźwignia czy kazak to rzeczywiście spora oszczędność miejsca, ale młynek i tak swoje zajmie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
0
CapaldiTheDoctor
@Kapitan_Nemo_na_koniu_Mewa: Ascaso uno PID. Całkiem przyjemny w obsłudze sprzęt ale chyba dołożyłbym obecnie do wersji duo. Przełączanie między kawa a pienieniem zajmuje zdecydowanie za długo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
0
CapaldiTheDoctor
@wacek_1984: Pod warunkiem używania sitek ciśnieniowych. No i nawet tutaj efekt będzie conajwyzej zadowalający ( ͡° ʖ̯ ͡°) niestety przerabiałem na własnym przykładzie myślenie „co oni wydziwiają z tymi młynkami na pewno da się taniej” i prowadzi tylko do nerwicy
0