Wpis z mikrobloga

Kogo nienawidzą wykopki spadkowicze? Po obserwacji tagu przez mniej więcej dwa lata jestem w stanie przedstawić przybliżoną (ale na pewno niepełną) listę. No to jedziemy:
- Fliperzy
- Pośrednicy w obrocie nieruchomościami
- Wszyscy kupujący mieszkanie w celu inwestycyjnym (za gotówkę albo na kredyt)
- Kupujący mieszkanie dla siebie, ale na kredyt
- Landlordzi i rentierzy żyjący z wynajmu
- Fundusze inwestujące w mieszkania pod wynajem
- "Janusze" trzymający mieszkania dla swoich dzieci
- Banki
- Doradcy kredytowi
- Deweloperzy duży i mali
- Ci którzy odziedziczyli mieszkanie i w ogóle jakiś poważny majątek
- Ci którzy dostali mieszkanie od rodziców
- Wszyscy którzy twierdzą, że nieruchomości nie spadną - analitycy, dziennikarze, zwykli internauci
- Wszyscy którzy chcą niskich stóp procentowych
- Wszyscy którzy chcą dobrej koniunktury w nieruchomościach bo przy okazji zarabiają
- Doradcy podatkowi pomagający w unikaniu podatków obciążających nieruchomości
- Wystawiający swoje nieruchomości po cenie wyższej niż wykopek chciałby zapłacić

Kogo jeszcze pominąłem? :)

#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #kredythipoteczny
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@kiedysniebylembordo: zgadzam sie tylko z 3 piereszymi bo to rak ktory probuje sie wybielic na wykopie, patodeweloperami budującymi byle jak, z debilami ktorzy twierdza ze bedzie roslo, z samolubami ktorzy chva niskich stop bo tak no i w sumie tyle. Nie lubię tych grup i sie nie wstydzę.

A nie widzialem zeby ktos sie przypierdzielal ze wzial mieszkanie dla siebie na kredyt xdd
  • Odpowiedz
A nie widzialem zeby ktos sie przypierdzielal ze wzial mieszkanie dla siebie na kredyt xdd

@ButtHurtAlert: królem nienawiści do takich osób jest pepe, ale kilka innych osób też regularnie okazuje tę nienawiść
  • Odpowiedz
@kiedysniebylembordo: Co się dziwisz? Przeciętny Polak nie potrafi zarobić kasy. Haruje całe życie, wielbi rząd, który go skubie z ciężko zapracowanej kasy, a później jedyne na co go stać to 20 metrowa nora w wielkiej płycie. Kogoś musi obwiniać za swoje niepowodzenia, bo przecież nie siebie. On jest idealny. Potomek wielkich Słowian i husarzy.
  • Odpowiedz
Co się dziwisz? Przeciętny Polak nie potrafi zarobić kasy. Haruje całe życie, wielbi rząd, który go skubie z ciężko zapracowanej kasy, a później jedyne na co go stać to 20 metrowa nora w wielkiej płycie. Kogoś musi obwiniać za swoje niepowodzenia, bo przecież nie siebie. On jest idealny. Potomek wielkich Słowian i husarzy.

@lolek24: Czyli jak na obrazku: "kiedy zarobki Polaków rosną żydzi natychmiast podnoszą ceny"? ;)
Nawet się nie
  • Odpowiedz
A kto się mną przejmował, że mi inflacja w-------a oszczędności? Że rozsądnie oszczędzam, żyję dość skromnie przez ostatnie lata ciułając hajs, kiedy inni balowali na kredyt? :D Codziennie czytałem na tagu #nieruchomosci ze tanio już było, że zerowe stópki i frajerzy co czekają. No to teraz czas pokazał cykl gospodarczy kto był faktycznie frajerem jak wpadnę z workiem eurasków na wyprzedaże i obkupię się po same kule na dołku -
  • Odpowiedz
Codziennie czytałem na tagu #nieruchomosci ze tanio już było, że zerowe stópki i frajerzy co czekają

@panstolec: Ciekawe, bo obserwując i tag i od lat komentarze na największych portalach to tak z 8 na 10 to komentarze naganiające na spadki. Więc coś kręcisz ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@kiedysniebylembordo: to takie normalne zachowanie. Jak czegoś nie możemy mieć to zaczynamy szukać wroga przez którego tej danej rzeczy nie możemy mieć. Nie stać cię na porshe? no to pewnie nie dlatego, że powinieneś zwiększyć kwalfikacje, kombinować, otworzyć biznes - to dlatego, że nie kradniesz a ci co mają porshe to złodzieje i przez nich nie masz pieniedzy.
  • Odpowiedz