Aktywne Wpisy

ciekawehistorie +1290
Dzień dobry,
Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie pięć lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro
Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie pięć lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro

źródło: Fmr4UWwXwAIRETC
Pobierz
Cztero0404 +58
Nie macie może takiego wszechobecnego wrażenie, że od jakiegoś czasu jest coraz więcej dorosłych ludzi niezachowujących się absolutnie jak na dorosłego człowieka przystało powiedzmy tak w przedziale wiekowym 24-30 lat około w porównaniu do tego co było nawet jeszcze kilka lat temu? #nostalgia #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #spoleczenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski
Często to ludzie po 40, którzy się dorobili. Mają dzieci po 15, 10, 8 lat i nagle zaczynają budowę. Za 3 i 8 lat dwoje dzieci wyjedzie na studia a oni zostaną z piętrowym domem, który trzeba ogrzać i trzeba do niego dokładać ogromne sumy.
Po co ludzie sobie to robią?
#budowadomu #nieruchomosci
źródło: comment_1640081092rcEWkJl7fX9PuF0hq5ToAp.jpg
PobierzWaszym zdaniem
@jmuhha: Dzięki czemu jak przyjadą dzieci z partnerami, swoją rodziną, wnukami, będą mieli miejsce by ich ugościć. Stać ich to sobie budują.
Często ludzie budują się na wsiach, z ktorych pochodzą, a mentalność na wsi jest taka, że dom piętrowy jest wyznacznikiem twojego sukcesu i statusu społecznego
@jmuhha: piętrowy jest łatwiej ogrzać niż duży parterowy
@jmuhha: no co ty! Mój tata nigdy się na to nie zgodzi! XD Moja siostra taką ma, to tata skomentował "ludzie tyle czasu okna myli normalnie i nic im się nie dzieje, czy to trzeba od razu jakieś maszyny kupować? Po szmatce są tak samo czyste. Mama sama z czwórką dzieci okna myła, jak ja byłem w Niemczech i jakoś dała radę,
Co do Twojego pytania "Po co ludzie na wsiach budują takie piętrowe domy?", to odpowiedzi może być wiele:
1. Bo chcą.
2. Bo mogą.
3. Bo wymusza to
Bardzo mozliwe, ze bede w nim mieszkal sam.
Jezeli kogos stac to dlaczego nie?
Teraz mieszkam sam w mieszkaniu 70m2 i to jest tak w sam raz w miescie;
Znajac mnie i zycie to bede mniej samotni niz Ci w rodzinach XD