Wpis z mikrobloga

@jkbck: W niektórych miejscach do 300 pobierania dochodziło u mnie z MV, ale co z tego jak to się kilka razy tylko zdarzyło, a tak na co dzień ch00jowo działa. Przełącza się tylko między nadajnikami i baterię żre niepotrzebnie. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@lukratywny: Parametry zaleza od pory dnia i lokalizacji. Jak masz wplyw na to czy ten czy inny operator ma wiecej klientow w danej okolicy? Albo trafi sie ktos zbierajacy gigabajty czy darmowe bonusy na wielu kartach.
@CapaldiTheDoctor: Nadajniki nie emituja rowno dookola, jesli ulica jest niewielka mozesz nie lapac pod ten pobliski nadajnik. Pomysl o nadajnikach na blokach, one moga emitowac sygnal najwyzje na bloki obok czy dalej,
  • Odpowiedz
Nadajnik mam dosłownie po drugiej stronie ulicy w odległości jakichś 15/20 Metrów i z czystym kontaktem wzrokowym, a co dopiero radiowym. Jest wyżej o 0,5 piętra niż ja. Ewentualnie mogę się nie łapać bo zbyt nisko router Ale wątpię. Podejrzewam ze kwestie obciążenia sieci bardziej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lukratywny: Nie no, jasne że wszystko zależy od Twojej konkretnej lokalizacji. Akurat u mnie to są stabilne parametry, więc ja jestem zadowolony, ale są takie miejsca że działa tylko jeden z operatorów. Każdemu według potrzeb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz