Wpis z mikrobloga

@DevSharingan: Mireczki pomocy, jestem w posiadaniu telewizora Xiaomi Mi TV 4S. Ogólnie fajny sprzęcik w tej cenie chyba nic lepszego nie ma. Jest natomiast jeden dość irytujący mankament (chociaż nie jestem pewien czy dotyczy samego TV). Mianowicie oglądając coś na Netflixie przy nowszych produkcjach które mają tryb HDR to ten tryb jest wymuszany na TV. Czyli ogólnie mam jakieś ustawienia TV a dany serial/film to wywraca do góry nogami wrzucając swoje ustawienia w celu poprawienia obrazu. Sęk w tym że część tych ustawień jest dość irytująca np jasność/podświetlenie na maksa (jak oglądam przy przygaszonych światłach to zwyczajnie za jasno), czy włącza mi wygładzanie ruchu/obrazu (wymusza jakby 60fpsów przez co każda produkcja wygląda jak mydlana opera). Oczywiście po zaczęciu danej produkcji mogę sobie zmieniać ustawienia czyli tracę chwilkę czasu ale koniec końców oglądam tak jak chcę, przynajmniej na netflixie bo sytuacja ma się gorzej z Prime Video które nie dość że wymusza tryb HDR to jeszcze jeśli zrobimy jakąkolwiek poprawkę (np zmniejszenie jasności) to zwyczajnie resetuje aplikację. Ogólnie większość produkcji na tym wygląda okropnie do takiego stopnia że mimo że mam Prime Video to wolę zaciągnąć z torrentów jakiś serial (główny problem to to wygładzanie ruchu).

Da się coś z tym zrobić żeby tego trybu zwyczajnie nie wymuszało ?

#xiaomi #tv #netflix #primevideo #problem #pomocy #pomoc #android #androidtv
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach