Aktywne Wpisy

Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy

Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze

Zostałem postawiony w takiej następującej sytuacji :
Moja siostra (7 lat) bierze antybiotyk na afty w buzi i coś kaszlała dzisiaj i wczoraj (suchy kaszel)
W tym tygodniu i w następnym aż do Wigilii miał się zajmować nią ojciec bo my z mamą pracujemy od rana i nie bardzo ma kto z nią zostać, lecz niestety ojciec mojej siostry dał dupy i zrobił po złości i nie przyszedł mial miec tydzień urlopu , dziecko w płacz i przeżywa
I byłem postawiony że musiałem raz zostać do 12 godziny i otworzyć punkt później niż planowałem + do tego dzisiaj matka pojechała do pracy na 4 h trzęsie się tam w robocie dzwoni co 5 minut zastrasza mnie sądami i policją że jak ją samą zostawię to będę mieć przesrane i ze upadnie bo skoro kaszle to niewiadomo czy to nie wirus itp (ale gorączki nie miała zupełnie)
Oczywiście dla matki ważniejsza praca gdzie ma umowę o prace do stycznia i zależy jej na jakimś sprzątaniu w pracy niż na własnym dziecku, ja nie mam siostry wpisanej w dowod nie jestem jej prawnym opiekunem wiec nie moja brocha teoretycznie to tylko moja dobra wola że się zgadzam zostawać i pilnować.
Niestety mam teraz ten okres że chce dopracować ostatnie dni do świąt ponieważ żegnam się z tą pracą ponieważ pracodawca nie ma na moją pensje już jak dokładać i mnie utrzymywać, ruch prawie zerowy
A matka nie daje mi dopracować tych kilku dni mówiąc że ten mój szef musi się do mnie podpasowac i mi za każdym razem iść na rękę skoro to ostatnie dni mojej pracy XD
Zmuszony byłem dziś rano wziąć moja siostrę żeby tu z mną w pracy posiedziała i chwile zaczekala na matkę aż wróci z Warszawy
Poza tym nawet matka nie raczyła zadzwonić jadąc do pracy do przychodni aby wyciągnąć numerek tylko ja jakimś cudem wiem co zrobić w takiej sytuacji i jakie podjąć kroki do działania (wiec zapisałem dzieciaka na 16 do doktora niech ją obejrzy)
Matka mi tyle nerwów zżera że widzę że tylko mi w tym życiu szkodzi bardzo żałuje że jest tak nieodpowiedzialna że nie myśli o dziecku jak należy i wszystko na moją głowę spada a potem obwinianie. Zastraszała tez ze poda do inspekcji pracy że mój szef zatrudnia mnie na 1/4 umowy nie na cały etat i takie tam pierdoły.
Naprawdę trzeba mieć zwalony łeb.