Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 576
Ech ten Onet i problemy pierwszego świata. Spróbuj 21zł na tydzień to pogadamy - pewnie by się dało. Worek kartofli i hejda xD 21zł dziennie to całkiem sporo jest, nawet jak na polskie warunki. Więzień czy pacjent w szpitalu mają stawkę żywieniową poniżej 7zł bodajże xD
#heheszki #inflacja #onet
MarianoaItaliano - Ech ten Onet i problemy pierwszego świata. Spróbuj 21zł na tydzień...

źródło: comment_1639648330vrWZdQd9Rkc3t3cj8r8LBs.jpg

Pobierz
  • 184
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

21zł dziennie to całkiem sporo jest, nawet jak na polskie warunki. Więzień czy pacjent w szpitalu mają stawkę żywieniową poniżej 7zł bodajże xD

@MarianoaItaliano: 21 solo? wiezien czy pacjent maja taka skladowa 7zl. W skali to da sie cos w hurcie z tym zdzialac
  • Odpowiedz
Co? 21zł dziennie? 651zł miesięcznie?
Toż to na diecie czokoszokowej było 100zł miesięcznie (chociaż to było z 6 lat temu, teraz to pewnie będzie 300zł patrząc m.in. na ceny coli itd.)
  • Odpowiedz
@Norbercikk: No nie ma tragedii, ja bym dał radę spokojnie za 20zł - nawet siedząc tu w UK i przeliczając na funty to jest jakieś 4 funty i też bym za to dał radę cały dzień. Może bez łososia i kawioru ale spokojnie dałby radę.
  • Odpowiedz
Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie.

Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.

Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).

A
  • Odpowiedz
1kg ryżu ok.3zł -> 4,99
1kg makaronu ok.2,5 zł -> 6zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł -> 3,80zł
6kg ziemniaków ok.8zł -> 8zł
2kg margarany ok 5 zł -> 20zł (MR Margaryna)
150 bułek około 50zł -> 75zł
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: Okolo 350zl/tydzień/2 osoby, czyli 25 zł dziennie na osobę przy normalnych zakupach, to ja nie wiem gdzie tu wyczyn żeby za 21zl/dzień przeżyć. Gdyby odjąć z tych 350zl jakies ręczniki papierowe i inne bzdety to pewnie mniej więcej te 21 zł/osobę u mnie wychodzi, nie wiedziałem że biedujemy z żoną...
  • Odpowiedz