Aktywne Wpisy
arcxa +185
Jednym z wielkich zwycięstw wojny damsko-męskiej jest wmówienie kobiecej populacji, ze taniec na rurze jest w 100% dla sportu. Programowanie idzie tak głęboko, że baby same będą bronić tej formy rekreacji jak ktoś powie, że to tylko kręcenie tyłkiem, żeby faceci mogli popatrzeć.
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #
"to jest sztuka, ty incelu!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #poledance #
źródło: 628e38307f253
Pobierz
Owlosiaty-Dzik +199
#afera #oszukujo #zalesie
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.

A że i tak zamierzam kupić jakąś używaną stacjonarkę do codziennego użytku, to wszedłem sobie na Alledrogo i zacząłem przeglądać.
I okazało się, że za parę stówek można kupić przechodzonego Maca Pro, ale specyfikacje tych komputerów mi kompletnie nic nie mówią :). #macpro
I teraz pytanie do was, Mirki - czy maszyna o parametrach:
2x Xeon E5462 i 16GB RAM nada się do codziennego użytku, i grania w #factorio?
Do tego jest jakaś turbo-biedacka karta graficzna, i 2 dyski talerzowe po 250GB (domyślam się, że w jakiejś macierzy).
Czy w takim komputerze:
a. mogę zamontować zwykły dysk ssd na SATA?
b. dysk NVME na przejściówce PCI-E?
c. pecetową kartę graficzną (mam na stanie 1060GT)?
d. jeżeli uznam, że ten macos to jest jednak do d--y, mogę tam postawić normalnego Windowsa?
Sorry za głupie, i być może oczywiste pytania, ale ja serio nigdy nie miałem z tym do czynienia :).
a. tak
b. pewnie tak ale to jak parkować luksusowy samochód na osiedlowym śmietniku
c. tak
d. tak
A zrób se hackintosha po kosztach, jak atak bardzo chcesz w MacOs.
Macos jest super do pracy kreatywnej (muza foto wideo), programowania (bo to unix) i integracji z resztą ekosystemu (iMessage, icloud itd). Do grania absolutnie NIE. Hackintosha albo rozwiązania typu 10letni mac pro sobie odpuść bo to nie ma żadnego przełożenia na to jak to
@RandomowyMirek: przechodzony Mac Pro to idealna platforma pod coś takiego
źródło: comment_1640030498xuQABsdGRyhyRUAfnxSLus.jpg
Pobierz