Aktywne Wpisy

MonazoPL +74
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +129
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz![Asus EEE i nLite, czyli jak zrobić lekki XP [TOWARY MODNE 295]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/6c35fc4c4226e1a8662b975dbe68a3eff65ae326a6efef4eed4ea9aea5214321,q80.jpg)

Czy ktos moglby mi powiedziec jak to sie dzieje ze RTA wie jakie bedzie IP RTB ? OStatnio na zajeciach mielismy zrobienie 2 sieci i polaczenie ich 2 routerami, ale nic o tym nie powiedziano jakim cudem to zadzialalo. Wiekszy opis w obrazku.
źródło: comment_1639469198H5N9FiAI04r7wiz2X2WJER.jpg
Pobierzźródło: comment_1639469275xRCaox7Wovxowq94HbZBNP.jpg
Pobierz@Palkovsky
Wow Panowie, swietny link z wytlumaczeniem ! MEGA !!!! nawet nie spodziewalem sie takiej odpowiedzi za chiny ludowe... Bardzo dziekuje za pomoc z tym!
Czyli reasumujac tylko czy dobrze to zrozumialem, nalezy stosowac przez podawanie IP next hop.
Po podaniu tego, router jak dostaje ramke i widzi ze zaadresowana jest w L3 na inna siec ktora ma
@oink_oink: tak, gdy mamy do czynienia z siecią Ethernet, a nie P2P.
@oink_oink: i to jest zalecana metoda konfiguracji przez Cisco. Jak bardzo chcesz to mogę poszukac przykładu, dlaczego taka konfiguracja może uratować tyłek w pewnym specyficznym przypadku.
Zresztą im dalej będziesz się uczył to zobaczysz, że
I tak w ogole to chcialem Wam jeszcze raz podziekowac @StringerBell @Palkovsky @d1sconn3cted Bo serio przywracacie mi wiare w ludzi. Ja jak mam zadac pytanie na wykopie to 100 razy mysle czy jest sens to pisac, bo zaraz ktos mnie z----e , wysmieje czy inne p------y, lub odpowie zupelnie nie na tenat. Jeszcze raz dziekuje, obyscie
źródło: comment_1639476540RlOrxHvvm3egpJER3CgaYi.jpg
Pobierznext hop na interfejs raczej jest dobre do nauki. Bo "latwo" sprawdzic ktorym interfejsem wali do nastepnego hopa.
Jednak w swiecie uzywa sie nextgopa na IP i wtedy nie masz odpowiedzi wprost ktorym interfejsem to wylatuje z urzadzenia :)