Aktywne Wpisy

jackieboy +48
To co mnie zastanawia najbardziej w kwestii #budda - to to, ze ani ja ani żaden mój znajomy o nim nigdy nie słyszał.
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Milo900 +2
Wiecie co mnie najbardziej dziwi. Ze z tych ludzi ktorych zatrzymali, nikt nie dostal wczesniej jakiegos cynku, ze sa obserwowani czy cos, albo ze od razu po losowaniu by czekał na nich samolot czarter do usa czy tam jakiejś panamy.
Mieli tyle kasy, na bank znali dziwnych ludzi, ktorzy znali kogoś z psiarni itp.
#budda #policja #prawo
Mieli tyle kasy, na bank znali dziwnych ludzi, ktorzy znali kogoś z psiarni itp.
#budda #policja #prawo

#nieruchomosci #finanse #ekonomia
źródło: comment_1639395172coeKXlgbgauuyiHBURm5EY.jpg
PobierzNa poczatku nadplacalem, potem przy tych smiesznych stopach wiecej pakowalem na gielde, teraz znow bede nadplacal
nr 1.
Mam kolegę, co dostał działkę, postawił dom i klepie wszystkie nadgodziny aby go wykończyć i jak gadaliśmy to był świadomy co się kroi, ale podwojenie raty będzie już dla niego pewnym problemem.
@kolanin: nie niewiniątek, tylko debili i/lub cwaniaków
@schwung: Na rynek nieruchomości, na rynek pracy, na siłę nabywczą, na nastroje inwestorów (nie tylko tych od nieruchomości). Jak ludzie będą mieć mniej pieniędzy na konsumpcję, to mniej będa kupować, jak mniej będą kupować, to mniejsze będą dochody różnych firm, jak będą mniejsze dochody firm, to nie będą mogły płacić dużo lub
@vertical: zawsze? kiedy alternatywne inwestycje przynoszą 9% rocznie tez zawsze warto nadplacic kredyt oprocentowany 3%?
Leżenie na koncie to nie inwestycje.
@klepie-biede: Czyli prawie wszystkich. Dodatkowo inwestycje to ryzyko straty, a nadpłata to 100% pewność zysku (== oszczędności).