Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Sin-: Ale kto ci do cholery broni? Ja po prostu wolałbym móc sam zapewnić dostatnie życie całej rodzinie i tyle, a przy pracy we dwójkę, żeby żyć jak pączki w maśle. A tu lipa.
  • Odpowiedz
@Pantokrator: A kto Ci broni żeby tak zrobić? Nikt. Też możesz tak zapracować żeby kobieta nie musiała jak chcesz. Ale nie snuj wizji socjalistycznych. To już było i niewielu się taki model podobał. Do tego stopnia, że np: ja zostałam wychowana w duchu samodzielności. I tak to realizuje. Dziadkowie i rodzice mi zawsze powtarzali że bycie samodzielnym jest na 1 miejscu. I rzeczywiście to daje o wiele więcej szczęścia (w
  • Odpowiedz
  • 3
@Sin-: Człowieku, ty jesteś upośledzony, czy lubisz marnować mój czas? I jeszcze ten bełkot, że to niby ja jestem za socjalizmem, kiedy sam napisałem, że to wysokie podatki są problemem. #czarnolisto dzbanie skończony.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sin-: No i dobrze, nie pisz do mnie dzbanie więcej. I ciesz się pracą, nierobów to bardzo cieszy, że grzecznie zapieprzasz, tylko numer polega na tym, że nie masz tu wyboru. Ale za to nieroby mogą nie pracować w ogóle :)
  • Odpowiedz
zadna rozsadna kobieta nie bedzie zajmowac sie facetem przez pare lat, gdy istnieje ryzyko, ze nagle mu sie odwidzi i kopnie ja w dupe, a ona zostaje bez doswiadczenia.

@ggol: bez czego?
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Wybór zawsze jest. To zależy od tego jak Twoje życie się potoczy. Możesz przecież sam utrzymywać rodzinę i kobieta też może to zrobić. Są zawody które na to pozwalają. Można mieć też działalność albo dorobić się np: na inwestycjach. Różnie jest.

I jeśli chodzi Ci o nierobów to trzeba rządzących zmienić. Ale nie można nikomu niczego zabraniać i o to mi chodziło.

Zresztą co ja będę pisać z kimś
  • Odpowiedz
  • 0
@Sin-: Ale ja nigdzie nie pisałem o zabranianiu, a ty dalej o tym gaworzysz, nie wiem, skąd to w ogóle wziąłeś typie, i niestety faktem jest, że kobiety mają b. silne ciągoty ku socjalizmowi i w tym też duchu wychowują dzieci - zabrać przymusowo pracującym, rozdać nierobom, bo "empatia". Robiono badania i kobiety były duzo bardziej przychylne wydatkom socjalnym i podnoszeniu podatków. Ale mężczyzn-debili absolutnie nie brakuje, ba, mężczyźni to
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Dobra. Bo chyba rzeczywiście o dwóch różnych rzeczach piszemy. Twój pierwszy post jest niejasny i może dlatego tak to zostało przeze mnie zinterpretowane. Jeśli źle to sorry. Nie zgodzę się jednak, że socjalizm jest kobiecy. Sam słusznie zauważyłeś że cześć mężczyzn zagłosowała na coś. I ta cześć mężczyzn wolałaby żeby baba siedziała w domu. Bo tak. Są też takie kobiety którym się taki stan podoba i takie co wolą
  • Odpowiedz
ale czemu sam nie mogłeś sobie zrobić chociaż kanapki i ugotować wody w garnku(ciszej niż w czajniku)?

Nie zrozum mnie złe, bo laska mogła taki drobiazg dla Ciebie zrobić, ale jak noe zrobiła, to czemu sam o siebie nie zadbales?

@Moseva: kuźwa xD p0lka cały dzień z dzieckiem siedzi, a chłop z pracy przychodzi i nie ma nawet kanapki zrobionej? W normalnych związkach w takim przypadku miałby dwudaniową kolację przygotowaną.
  • Odpowiedz
  • 0
lubię kiedy mój mąż jest "zadbany" - ma obiad, posprzątane itp, dziś byłam z koleżankami na kawie i dla nich jestem właśnie taką niewolnicą i osoba wykorzystywaną
  • Odpowiedz