Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +548

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

#nauka #astronomia #nasa i może kogoś ze #spacex to zainteresuje
źródło: comment_16388877112v0fXsEsd7DvbDJV184L3S.jpg
Pobierz@Janek_dzbanek: Biorąc pod uwagę ile razy Reptilianie już musieli interweniować, to bym się nie zdziwił.
;)
źródło: comment_1638887955JMZoOxxkmd0BzaE1CsXtH5.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@GaiusBaltar: A to gdzie go chcą umieścić?
@Del: W punkcie L2 układu ziemia-słońce. Miejsce wynika z kilku faktów - po pierwsze dlatego, że Ziemia będzie częściowo osłaniała teleskop od Słońca. W wypadku teleskopu działającego w podczerwieni, ma to znaczenie kluczowe, gdyż aparaturę trzeba schłodzić do jak najniższej możliwej temperatury. Drugą sprawą, jest to, że jakiekolwiek wahania temperatur byłyby szkodliwe dla pomiarów, więc położenie na orbicie nie wchodzi w grę ze względu na
źródło: comment_1638896959AASO4QGjapJrht09Ogj0z1.jpg
PobierzJest tak dzięki zainstalowanemu koronografowi, który pozwoli na częściowe przysłonięcie gwiazdy macierzystej, tak aby obserwować szczegóły
@GaiusBaltar: myślałem że będą wyciągnąć dane odnośnie atmosfery podczas tranzytów