Wpis z mikrobloga

Podsumowanie prawie 3 miesięcy bez pracy
Jak niektórzy wiedzą zrezygnowałem z pracy w #it #testowanieoprogramowania by bawić się w #bojowkapiekarska w #belgia
Piekę od lat, lubię to a nie chciałem już pracować na cały etat a że nie znalazłem nic na pół lub mniej to na razie mam przerwę.
Piekę 3x w tyg, mam strone na FB, nie dużo bo ok 1600 lajków i jakoś muszę powiedzieć się to kręci
Najlepszy byl jak na razie październik, ok 6000 przychodu. Z listopada odpadło mi 10 dni bo wyjazd, ale przychody spadły o ok 40 proc. Czyli więcej niż procentowo bym się spodziewał
W grudniu jak będzie ciężko wyczuć, ale pewno max 3000-4000 wpadnie bo z jednej strony święta i więcej zamówień ale z drugiej sporo ludzi pewno wyjedzie

Tak więc finansowo dużo gorzej niż praca na etat ale z drugiej strony pracuje niewiele, mam mnóstwo czasu dla rodziny i dla siebie
Polecam ten stan

Zdjęcie z pieczenia dziś;)
wykopowy_brukselek - Podsumowanie prawie 3 miesięcy bez pracy
Jak niektórzy wiedzą zr...

źródło: comment_1638720035tEhJ1ACcDmbeOl8yhI7Z2o.jpg

Pobierz
  • 120
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopowy_brukselek: świetna sprawa. Też mi to chodzi po głowie. Uprawiam warzywa, głównie pomidory. Na sezon ok 80, często rzadkich, odmian. Zbieram tego na wiadra, 1/3 rozdaje, a i tak mam tyle przetworów, że od sezonu, do sezonu, nie do przejedzenia( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawodową orką spłaciłem długi, zwiedziłem świat, wybawiłem się na maxa i tak myślę, że jeszcze dwa lata. I koniec. Szkoda życia. Wartością relaną
  • Odpowiedz
@ProResHq ja jestem boomer. Ja nawet nie ogarniam co to jest tik tok. Próbowałem insta ale wrzuciłem kilka zdjęć i jakoś nie mam do tego zapału. Już FB to dla mnie dużo bo ja ogólnie to wolałbym siedzieć anonimowo na wykopie a tam jednak jestem pod imieniem i nazwiskiem. I zdjęcia czasem swoje mam....aaaaaaa!
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: No, ale to zaloz wlasnie konta z jakas nazwa i stritce pod te wypieki. Nie lacz tego z prywatnymi zdjeciami i prywatnym kontem (,) Na insta uzywaj lokalizacji do postow + hashtagow miasta. A to, co na tik-tok ze spokojem na insta-reelsy i juz masz contencik
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: Taki pieczeniowy biznes to ma super potencjal na wszelkie formy video, tik-toki i dobre zdjecia na ig w formie postow. Jak jeszcze wypromujesz od czasu do czasu jakis post na ig np. z -+ 10km od swojej okolicy, to zobaczysz, ile ludzi wleci
  • Odpowiedz
@ProResHq ale ja filmiki to nie bardzo. Nie nadaje się na Tiktoka;). Ale insta masz rację. Muszę zacząć jak chce żeby to ruszyło mocniej. Na razie 95proc klientów to Polacy a jednak nas tu jest mało. Muszę się otworzyć na wszystkich.
  • Odpowiedz