Aktywne Wpisy
blablalbla +18
k---a jesień i już mi sie nie chce żyć, a było tak dobrze, byłam na dobrej drodze do wyjścia z dołka i wszystko k---a wraca ja p------e, znów te napady w----u, złości, autoagresji, płaczu, tak mnie dobija ta pogoda, brak możliwości wyjścia na dwór, połazić, na rower, pomęczyć sie, no tak jest możliwość ale k---a po co jaka to k---a przyjemność w taką pogodę i ciemność po 18, wszystko k---a wraca, jedyne
JamesJoyce +3
#it #programowanie #programista15k #pracait #mobbing
Teraz bardziej poważnie. Byliście kiedyś mobbingowania w pracy? Jeśli tak, jak to wyglądało? Czy osoba mobbigująca poniosła konsekwencje?
Teraz bardziej poważnie. Byliście kiedyś mobbingowania w pracy? Jeśli tak, jak to wyglądało? Czy osoba mobbigująca poniosła konsekwencje?
Cześć. Mam problem i zwracam się z prośbą do Mirków którzy poradzili sobie z #alkoholizm #a-----l. Zawsze lubiłem wypić - raczej p--o, w---a może raz dwa razy do roku przy jakiejś okazji i spotkaniu ze znajomymi. Kilka lat temu to było 1-2piwa 3 razy w tygodniu ale niestety w tym roku mocno przeginam. Od kilku miesięcy pije codziennie - minimum 2-3 browary a najczęściej czteropaka na wieczór. Jak muszę rano jechać samochodem to wtedy pije 4 browary popołudniu tak żeby móc rano prowadzić. Codziennie czuje się jak g---o i codziennie obiecuje sobie, że nie zjade po pracy do sklepu ale zawsze kończy się tak samo. Ostatnio dokuczają mi bóle brzucha i mam ciągle biegunki i chociaż wiem, że to przez a-----l to nie umiem przestać. Jestem normalnym zadbanym gościem. Nie mam problemów osobistych ani finansowych. Po prostu piję bo lubię mieć tą lekką fazę. Mam żonę i dwójkę dzieci, dobrze zarabiam a mimo tego zachowuje się jak menel. Najczęściej pije też tak żeby żona nie widziała a jak poczuje ode mnie a-----l to tłumaczę się że wypiłem jedno piwko przy robocie w garażu. Poszedłbym może na terapię bo wiem, że to już alkoholizm ale wstydze się i boję ocen ze strony rodziny i znajomych a przede wszystkim współpracowników. Może ktoś napisać jakie miał sposoby radzenia sobie z nałogiem? Jak przestać? :( spodziewam się komentarzy "że jestem z-----y" ale może się znajdzie ktoś kto pomoże
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61ac7464596226000a57eee0
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Jedno jest pewne miras, sam sobie z tym nie poradzisz...
@Marcin35: Kaca masz jak źle się czujesz po za truciu etanolem. Jednym z parametrów który się zmienia jest ciśnienie krwi. Jeśli masz skłonność do nadcisnienia(połowa populacji ma) to na kacu będziesz miał zdecydowane nadciśnienie.
Wiśnie obniżają ciśnienie krwi tym samym redukują te część złego samo poczucia. Mają też elektrolity które redukują "odwodnienie".
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania: poczytaj o terapii psylocybiną, jest na fejsie grupa "magiczne rośliny i grzyby" i tam są ludzie, którzy wyszli dzięki temu z wielu nałogów
Polecam zresztą całą serię, z większości rozmów da wyciągnąć coś pozytywnego. Poza tym możesz posłuchać wykładów Osiatyńskiego, wydaje mi się, że jest też na yt Rehab. Dodatkowo możesz sobie obejrzeć to, klasyki:
https://www.youtube.com/watch?v=RhevWlANpPs
https://t.me/+LPn8EAtQ_VdhNjNk
jakbys szukal wsparcia podczas rzucania lub chcial zwyczajnie pogadac o nalogu