Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +492
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
Żartowałem, wygląda mega c-----o, ale za to działa lepiej niż się spodziewałem - dzisiaj 3.5h w temperaturze wg wahoo -2 stopnie (realnie okolice zera), mgła, błoto pośniegowe, ogólnie mokro i wietrznie i komfort termiczny zachowany do końca. Zawsze trochę mi było zimno w łapy, ale od czasu połamania palców we wrześniu mam je strasznie nadwrażliwe na zimno. Wreszcie mogę jeździć (。◕‿‿◕。)
Sztywne na tyle żeby się trzymało prosto, ale miękkie na tyle że w apex mogę po 3 biegi zrzucać.
Jedyny większy minus to to że to głównie na prostego baranka szosowego jest zrobione, ja mam lekką flarę i już lekko musiałem to wyżej założyć, przy dużej będzie tylko gorzej.
Także jak komuś zimno w dłonie na #rower #szosa to z czystym sumieniem polecam zakupy u majfriendów. Jest też wersja na prostą kierownicę w razie czego.
#zgodnoscprezentowanegorowerudojazdycalyrok
@PrzekliniakCQ: nie takie rzeczy próbowałem - po prostu mam c-----e krążenie. Widać to po tym że przez ten czas dzisiaj stopy w Shimano MW7 mi prawie odmarzły ( ͡° ʖ̯ ͡°) Inna sprawa że mocno się pocę to i rękawiczki się robią mokre, a to tylko utrudnia utrzymanie ciepła.
@edantes: IMO nie ma ryzyka
@dymel: no to fakt, z tym trudno wygrać.
Jedyny moment kiedy na prawdę odpuściły, to zjazd z przełęczy przy -10 stopniach zimą xD Ale już na wypłaszczeniu terenu po kilku minutach komfort termiczny powrócił. No
@westu: myślę, że nie. Wiadomo jak jeździsz w takich warunkach rzadko i małe dystanse, to średnio ma sens kupować cokolwiek specjalnego na zimę. Zawsze możesz zastosować słynny trick z woreczkami foliowymi pod rękawiczkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@westu: @krabat: Wszystko to indywidualna kwestia, ja do -5 w nich jeżdżę i jest ok. Ważne, żeby nie trzymać palców na hamulcach tylko zaciśnięte na kierownicy. Powyżej -5 w grubszych mi się pocą ręce i jest tylko gorzej. Oczywiście jak jest mokro to one nie dają rady bo przemakają wtedy jest beznadzieja. Dzisiaj 5h jazdy ok -2 i spoko no
No i święta prawda, że póki jest sucho, to te cienkie rękawiczki dają radę. Przy czym już delikatna mgła po kilkunastu minutach je przemoczy, a takie mgiełki się jesienią właśnie często łącza z temperaturą w okolicach 5 stopni.