Wpis z mikrobloga

Hipotetyczna sytuacja:
- Jesteś programistą
- Pracujesz zdalnie
- Odpalasz kompilację która trwa 2 godziny
- Bez skompilowanego programu nie masz nic do roboty
- Wychodzisz z domu na spacer/zakupy na godzinę
- Wracasz, kompilacja jeszcze się nie skończyła

Pytanie brzmi: wliczasz czas spędzony poza domem do czasu pracy?

#programowanie #praca #pracait #kiciochpyta
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytanie brzmi: wliczasz czas spędzony poza domem do czasu pracy?

@HalEmmerich: Czy pracodawca dał mi drugi komputer (bo maszyna wirtualna raczej odpada, skoro komp dojechany kompilowaniem)? Jak dał to pracuję na drugim, jak nie dał to elo.
A jnajlepsze są januszexy co żałują nawet na głupi SSD, czy tam modernizację sprzętu o RAM, albo nowsze procesory, nie rozumiejąc, że pracownik traci niepotrzebnie czas. Jakiś czas temu pracowałem w firmie, gdzie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mroznykasztan: to jest bardzo bardzo skomplikowane pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) chciałbym odpisać, że jak szef jest zadowolony to wszystko jest ok, ale prawda jest taka, że (szczególnie w korpo) często szef nawet nie ma narzędzi żeby zmierzyć czy jest zadowolony z szeregowego pracownika
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ja to mam dbać o wszystko, podwyżeczki, premiusie, kawusie, bonusy, firmowe udziały, załatwiać klientów i dbać żeby wszystko było tip top, bo jak nie to jestem j-----m złodziejem

@antyfoliarz: Żaden szef na świecie w dłuższej perspektywie nie trzyma pracownika, który nie zarabia na siebie i na szefa (no chyba że syna). Gdybyś to rozumiał to może by ci było mniej smutno XD
  • Odpowiedz