Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +653

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

- Jesteś programistą
- Pracujesz zdalnie
- Odpalasz kompilację która trwa 2 godziny
- Bez skompilowanego programu nie masz nic do roboty
- Wychodzisz z domu na spacer/zakupy na godzinę
- Wracasz, kompilacja jeszcze się nie skończyła
Pytanie brzmi: wliczasz czas spędzony poza domem do czasu pracy?
#programowanie #praca #pracait #kiciochpyta
W każdej robocie przerwa ci się liczy do czasu pracy. W każdej normalnej, a nie mokrym śnie wonsatego Janusza z pensjami 1200 i umową o dzieło, bo ma psy na Twoje miejsce.
Czekasz po prostu na możliwość dalszej pracy i każdy zarządca mający mózg, a nie fistaszka z gówna to zrozumie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Czy jak zapomniałeś kupić ciastek do kawy dzień wcześniej to powinieneś wstać i iść do sklepu czy to będzie nieuprawnione oddalenie się z pracy?
Aktualnie tester oprogramowania. Jak buildy się wyrąbią/serwery padną i nie ma nic do roboty to n----------y się nerfami i gramy w LoLa teamowo
Jak ktoś tego nie rozumie, to niech pakuje dupe w auto i z--------a na rano na ósmą i kibluje w biurze jak pies xD
Ze strony administracji, to nawet nie wiesz, ile potrafią się wczytywać serwery czy migrować VMki jak właśnie ktokolwiek inny
Komentarz usunięty przez autora
@Innovator: Czasami trzeba zbudować wszystko na czysto od zera.
Bo prace trzeba szanować i nie pokazywać że potrafi się szybciej (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Forma zatrudnienia nie ma znaczenia, tylko od j-----a kolejnych dupogodzin różni się tym, że właśnie nie masz stałego napływu wihajstrów na taśmie, tylko losowo wpadające taski czy problemy o różnym stopniu trudności i je realizujesz w