Wpis z mikrobloga

@Dodwizo: ja to bym wolał zobaczyć jak takie gąsienice o własnych siłach dojeżdżają w rejon operacji z macierzystej jednostki o własnych siłach, ale to półżartem.

Tbh może temat trochę inny, ale wolałbym żeby zamiast borsuka naklepali więcej rosomaka - uzbrojenie to samo (zssw-30), opancerzenie bardzo podobne, rosomak może zabrać więcej desantu, lepiej radzi sobie na współczesnej sieci dróg i daje radę w terenie przy czym powinien być tańszy w utrzymaniu i
@VTRaptor:

ja to bym wolał zobaczyć jak takie gąsienice o własnych siłach dojeżdżają w rejon operacji z macierzystej jednostki o własnych siłach

Niżej kolumna Szwedzkich Strv122, w czasach P rzadko stosowane, bo pociągami idzie taniej, dużo taniej. Natomiast bez problemu same mogą dojechać, to nie T-34 czy Pantery których 3/4 rozwali się po drodze ¯\_(ツ)_/¯

może temat trochę inny, ale wolałbym żeby zamiast borsuka naklepali więcej rosomaka - uzbrojenie to samo
Pobierz
źródło: comment_1638215179a0XodlZZuRrOBhkVCFa5eW.jpg
@Dodwizo:

Borsuk jednak będzie lepiej opancerzony, natomiast Rosomak w teorii jest w stanie zabrać tyle, w praktyce i tak przechodzi się na 6 osobowe drużyny AFAIK, chyba że ktoś lubi ściskać się jak sardynki.
No z tego co się orientuję to wg norm stanag 4569 rosomak osiąga poziom 4 na froncie i 3 na reszcie, borsuk z tego co do tej pory wyczytałem ma być tak samo opancerzony, tym bardziej że