Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 182
Opinia na temat "Arcane" od gościa który zmarnował sporo życia oglądając seriale. Nigdy nie byłem fanem anime. Za to lubię filmy animowane nawet już jako dorosły.
Nigdy nie grałem w Lola i nie miałem pojęcia jak wygląda ten świat.
Jednak lubię sci fi i fantastykę. Czytać i oglądać.

Do Arcane podchodziłem z dystansem. Miał dobre recenzję, jednak spodziewałem się że to ocena jest trochę podwyższona przez fanów gier.
No i producent Netflix...
No i poczytałem o tym świecie...no tak sobie.

Spodziewałem się jakiś Avengersów w Anime, może nieco bardziej ambitnych. Schemat Ci dobzi, tamci źli. Dużo bijatyk.

No i k---a szok. ZAJEBISTE. Naprawdę świetne. Nie wiem jakoś to ładnie narysowane, żywe, jakbym oglądał żywych aktorów którzy świetnie grają. Zapominasz, że to animacja...Muzyka to jest TOP 1 ze wszystkich seriali jakie oglądałem. Świetne postacie. Scenariusz nie był schematyczny. Kilka razy byłem zaskoczyłem, kilka razy się wzruszyłem.

Wydaję mi się, że osoby które znają to uniwersum będą mniej zadowoleni bo pewne rzeczy wiedzą i tylko na nie czekają. Trochę to może popsuć odbiór.

Jak ktoś ma wolny weekend to naprawdę polecam.

Najlepszy serial jaki zrobił Netflix. "Zrobił" przypuszczam, że tylko wydał. Zrobił, napisał i narysował Riot. Netflix by nigdy czegoś takiego nie zrobił xd

#arcane #lol #leagueoflegends #seriale #netflix
Pompejusz - Opinia na temat "Arcane" od gościa który zmarnował sporo życia oglądając ...

źródło: comment_1637966276qc6oyli95YnGDiRjkvOC4H.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Fajne bo nie ma takiego dziecinnego Marvelowego podziału na dobro/zło na tych jasnych i na tych mrocznych

@Quirang: I tak i nie.

Poczekaj aż pojawi się Shurima, zobaczysz że taka narracja też szkodzi, bo nagle się okaże, że tyran to w sumie nie jest taki zły chłopak no i niewolnicy jakby byli milsi i trochę poczekali to może by czasem mogli zjeść g---o zamiast piachu.
  • Odpowiedz
  • 1
@guest technicznie rzecz biorąc to piszę xD Po prostu interesuje się lore ligi od jakichś 2 lub 3 lat i obecnie widzę wysyp różnych teorii na temat tego serialu i 2 sezonu, a większość z nich jest absurdalna. Nawet w kilku "poważnych" recenzjach pojawiają się rzeczy, które nijak mają się do fabuły, np. Magiem z 2 odcinka nie jest Ryze na 90%, a dużo osób mówi o nim jakby to było
  • Odpowiedz
@PsychoKid: c'mon xD niewiele jest anime z tak rozbudowanym światem i tak d------ą animacją.
cieszmy się szczęściem innych, com?

ps dej lepsze animu od arcane, może wpadnie kolejna pozycja na ptw ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@guest: @Pompejusz: Taki dobry bo Netflix nie miał z tym nic wspólnego oprócz wydania na swoją platforme. Zrobili to ludzie z ekipy Riot Games zajmujacej sie filmikami oraz francuskie studio Fortiche Production (Jeśli dobrze sprawdziłem, a zrobiłem to też przed napisanie tego komentarza, gdzie w miejscu "produkcja" widnieją tylko te ekipy.
  • Odpowiedz
@Mardo: nie pozostaje nam nic innego jak tylko sie cieszyć.
netflix od strony technicznej zazwyczaj jest dobry, lub bardzo dobry, w fantasy i sci fi za bardzo sterylny, ale ujdzie.
niestety największą wadą netflixa są upośledzeni scenarzyści, którzy są zatrudniani chyba tylko na podstawie ideologicznego klucza - nie chce mi się wierzyć że w holiłudzie skończyli się utalentowani i pomysłowi studenci scenariuszopisarstwa.
  • Odpowiedz
@guest: Jest dokładnie jak mówisz. Też nie uważam, że w ciągu 10 lat wywiało cały talent, po prostu mają założony wspomniany przez Ciebie kaganiec. W końcu niezależnie jak utalentowanym się jest, jeśli przełożeni nie dopuszczą Twoich pomysłów do finanlnej wersji to nic nie zdziałasz. A z filmami to praca jak każda inna, mówią - napisz tak i tak - to nie ma wyjści jeśli nie chce się stracić roboty. Ludzie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@meh123: Animacja
Motyw walki dobra ze złem
Mroczny świat
Obecność fantastyki, magii, dziwnych stworzeń, inteligentych zwierząt
Wygląd ludzi, trochę jak z mangi.
  • Odpowiedz
Wydaję mi się, że osoby które znają to uniwersum będą mniej zadowoleni bo pewne rzeczy wiedzą i tylko na nie czekają. Trochę to może popsuć odbiór.

@Pompejusz: mało który gracz zna uniwersum, bo tylko się n--------a w gierkę, a nikomu nie chce się czytać jakichś długich historii ;) poza tym fabuła w serialu chyba jest nowa i nawet często nie pokrywa się w 100% z lore
  • Odpowiedz
@Pompejusz: @guest: Arcane to nie jest anime bo z definicji anime jest japońskie. Żaden z aspektów jakie wymieniłeś nie jest eksluzywny dla anime. Nie jest również nierozłączną częścią anime (powiedziałbym, że nie są to nawet jakieś szczególnie częste elementy).
  • Odpowiedz