Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Przeklejam tekst z posta z fb (link w komentarzu).
Tl;dr Babka oszukała\okradla dostawcę.
#zlodzieje #warszawa #ubereats #pysznepl

KURDE, CO SIĘ Z TYMI LUDŹMI DZIEJE❗️

PRZESTRZEGAM INNE KNAJPY NA BIELANACH PRZED PANIĄ ZUZIÀ Z KLAUDYNY 28, MIESZKAŃCY POSŁUCHAJCIE TEJ HISTORII

PANI ZUZIA Z UL. KLAUDYNY 28 ZAMÓWIŁA DZIŚ JEDZENIE Zapiekanki u Pandy PRZEZ APLIKACJE Pyszne.pl WYBIERAJÀC PŁATNOŚĆ GOTÓWKA ( 52 ZŁ)

OSOBA KTÓRA PRZYJĘŁA TO ZAMÓWIENIE, ZADZWONIŁA DO PANI ZUZI POTWIERDZIĆ + ZAPYTAĆ JAKI PANI ZUZIA BĘDZIE MIAŁA BANKNOT ŻEBY DOSTAWCA MIAŁ WYDAĆ RESZTY( TAKĄ MAMY PROCEDURĘ PRZY ZAMÓWIENIACH GOTÓWKOWYCH, BO RÓŻNIE BYWAŁO)

DOSTAWCA ZAWOZI JEDZENIE

DZWONI DO DRZWI OTWIERA PANI ZUZIA, ODBIERA ZAMÓWIENIE PO CZYM MÓWI DOSTAWCY „ZAMÓWIENIE JEST OPŁACONE” I ZATRZASKUJE DOSTAWCY DRZWI
PO CZYM ZZA ZAMKNIĘTYCH DRZWI DOCHODZI DZIKI ŚMIECH

TAK KURDE❗️ MUSISZ BYĆ Z SIEBIE BARDZO DUMNA, ŻE OKRADŁAŚ DOSTAWCE NA 52 ZŁ BRAWO

PRZEZ TAKĄ OSOBĘ JESTEM ZMUSZONY ZABLOKOWAĆ MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI GOTÓWKĄ. PRZYKRO MI ALE SĄ JAK WIDAĆ TACY LUDZIE KTÓRZY W ŻYWE OCZY OKRADAJĄ DOSTAWCÓW CZERPIĄC Z TEGO DZIKĄ PRZYJEMNOŚĆ, NIECH CIĘ CHUDY BYK I STARA SROKA
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie wydaje mi sie zeby to moglo byc cos przez co ktos moglby odrzucić taką firme

Postaw się w sytuacji osoby której akurat wygasła karta, bank ma awarię, czy nie zdążył wpłacić środków na konto. Jeśli w takiej sytuacji nie mam możliwości płatności gotówką to proste, lokal traci klienta. Wiadomo, lepiej tylko karta niż tylko gotówka - ale jeszcze lepiej karta i gotówka
  • Odpowiedz
@Poldek0000: w pracy gdzie pracowałem kilka razy były takie sytuacje - dostawca musi się nauczyć że najpierw kasa potem zamówienie...

Nieraz była sytuacja że dostawca dawał zamówienie a drzwi się zamykały - policja nic nie zrobi. Kwestia straty i adres idzie na czarną listę restauracji ale oprócz tego nic nie zrobisz i wina według mnie leży po stronie dostawcy
  • Odpowiedz
@Pan_Gargamel: Wystarczy, że masz konta w dwóch bankach i 2 karty. Jedna Visa, druga Mastercard. Oczywiście sytuacja, którą opisujesz dalej jest możliwa, ale bardzo mało prawdopodobna (dwóch różnych wystawców kart, dwa banki). Może się przydać, nawet nie tyle tylko w kontekście zamawiania jedzenia.
  • Odpowiedz