@Vezz spodziewam się, że to zakończenie ma nas nastawić na drugi sezon. Pokazali tyle nowych wątków (Atak Jinx na radę, Ciało Warwicka, Ekko i Heimerdinger), że można się spodziewać ich rozwinięcia
@Vezz: inaczej - wątpię by oni nie byli w stanie przewidzieć sukcesu wiedząc jaki hype jest na prawdziwy cinematic w uniwersum, więc raczej nie chcieli zamknąć wszystkich wątków i zaplanowali tak scenariusz by drugi sezon miał o czym opowiadać
szukanie logiki w tym że Jayce potrafił się bić a Jinx przeżyła eksplozję w tym uniwersum to droga donikąd akurat bo to nadal League of Legends i nadal sensacyjne kino o
@Vezz: Arcane jest w innym uniwersum, jedynie opartym na tym lolowym. Jakoś nie widzę tego żeby ktokolwiek z obecnych na obradach był w stanie jakoś przetrwać wybuch hextechowej prawie-atomówki, a szczególnie umierający Viktor ( ͡°͜ʖ͡°). O ile nie będzie następnych sezonów kontynuujących uniwersum arcaneowe, a zagaduję że nie będzie, to imo śmiało można założyć że
@pejs_klostein: ta ostatnia scena raczej sugeruje śmierć Mel która tylko pogłębi nienawiść Jayce'a do Zaun co poskutkuje podziałem między nim a Victorem
plus do rady pewnie wróci Heimerdinger który zobaczył że Zaun wcale takie złe nie jest
@Hypeman: Niby tak, a z drugiej strony to przecież wybuch rakiety naładowanej tym gemstonem musi być potężny. Ja przy ostatnich scenach, z ujęciem na ten lecący pocisk, cały czas spodziewałem się że cała górna część tego wielkiego budynku w którym odbywały się obrady ulegnie zniszczeniu w wyniku wybuchu.
@Vezz: Ogólnie trochę pierduł się czepiasz, ale 100% racji w temacie niepozamykanych wątków. To tak z-----a moda, że to koniec, masa serialów się tak kończy. Final sezonu 1 będzie miał de facto miejsce w 1 albo drugim odcinku drugiego sezonu (╯°□°)╯︵┻━┻. A mogli pokazać dosłownie dwie dodatkowe sceny, jak przeżywa Victor i Jayce (a może ktoś tam jeszcze) +
@Vezz: Jak można mówić że wątek Silco nie ma konkluzji skoro przeszedł drogę od kolesia co zrobi wszystko dla osiągnięcia celu do momentu w którym nie potrafił poświęcić Jinx. Nawet gdy go postrzeliła i umierał to nadal ją wspierał. Podobnie jak Vander umarł aby Vi mogła się stać tym kim się stała. Przecież widać tu oczywistą paralele między nimi. Nadal to nie zamyka wątku separacyjnego Zaun bo chociażby jego prawa
@pejs_klostein: @Vezz: Viktor i Jayce przeżyją bo hextech w ekstremalnych warunkach wytwarza barierę która uratowała np Vi. Pewnie strój Viktora już ma go zainstalowany
Serial bedzie mial kontynuacje z samego powodu, ze przyniosl Riotowi zyski
@Vezz: Sorka, ale założyłem że jak połowa bohaterów zostaje wysadzona przez hextomówę, to trudno będzie kontynuować serial i że to już definitywny koniec. Nawet nie myślałem o tym że mogliby to w ogóle przeżyć, no bo jak xD
szukanie logiki w tym że Jayce potrafił się bić a Jinx przeżyła eksplozję w tym uniwersum to droga donikąd akurat bo to nadal League of Legends i nadal sensacyjne kino o
@Vezz: W jaki sposób? Ja słyszałem tylko jego theme w sumie, poza tym nic nie zauważyłem z nim związanego.
a jak wiadomo Singed jest twórcą Warwicka
@Vezz: Arcane jest w innym uniwersum, jedynie opartym na tym lolowym. Jakoś nie widzę tego żeby ktokolwiek z obecnych na obradach był w stanie jakoś przetrwać wybuch hextechowej prawie-atomówki, a szczególnie umierający Viktor ( ͡° ͜ʖ ͡°). O ile nie będzie następnych sezonów kontynuujących uniwersum arcaneowe, a zagaduję że nie będzie, to imo śmiało można założyć że
plus do rady pewnie wróci Heimerdinger który zobaczył że Zaun wcale takie złe nie jest
@Hypeman: Niby tak, a z drugiej strony to przecież wybuch rakiety naładowanej tym gemstonem musi być potężny. Ja przy ostatnich scenach, z ujęciem na ten lecący pocisk, cały czas spodziewałem się że cała górna część tego wielkiego budynku w którym odbywały się obrady ulegnie zniszczeniu w wyniku wybuchu.
A mogli pokazać dosłownie dwie dodatkowe sceny, jak przeżywa Victor i Jayce (a może ktoś tam jeszcze) +
@Vezz: Jak więc wytłumaczysz lorowe różnice? Arcane jest adaptacją lore lola, ale nie jest jego 1:1 przekładem. Nie wszystko musi się zgadzać.
@Vezz: Sorka, ale założyłem że jak połowa bohaterów zostaje wysadzona przez hextomówę, to trudno będzie kontynuować serial i że to już definitywny koniec. Nawet nie myślałem o tym że mogliby to w ogóle przeżyć, no bo jak xD