Aktywne Wpisy
Instalacja artystyczna w Leroy Merlin Al. Jerozolimskie - Psy srają w sklepie.
źródło: IMG_LM1543
Pobierz
mieszalniapasz +609
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: IMG_LM1543
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
1. Czy iCloud Drive to zawsze kopia 1:1 (głównie mam na myśli zawartość zdjęć i wideo)? Nie mogę np. wrzucić czegoś na drive'a i usunąć z iPhone, żeby zwolnić trochę miejsca?
2. Jak skopiować rzeczy z iPhone'a na Macbooka? Zaimportowałem je w aplikacji Zdjęcia i teraz widnieją i w Bibliotece i w zaimportowanych oraz w folderze-albumie, który utworzyłem.
3. Jak dostać się do skopiowanych z iPhone zdjęć "fizycznie", żeby po prostu widzieć plik JPG i móc z nim zrobić cokolwiek? W sensie gdzie ta aplikacja Zdjęcia je w takim razie zapisuje? #apple
1. no Icloud to Icloud. Jak usuniesz z chmury to wszędzie zniknie.
2. Kabel normalny.
3. jw.
2. Kabel i Finder + ewentualnie możesz z aplikacji Zdjęcia wyeksportować pliki
3. jw.
Ogólnie to założenie jest takie, że nie operujesz w ogóle na pojęciu plik - trzymasz wszystko w albumie i dokupujesz iClouda w miare potrzeb. Ja aktualnie mam 30000 zdjęć i plików na 200GB
2. Wszystkie zdjecia z iphone’a zostaną wysłane do iCloud (gdy telefon jest podłączony na wifi i nie ma włączonego trybu oszczędzania energii), jesli masz włączone zdjecia iCloud. Wtedy też będą one dostępne w
1. Filmy i zdjęcia się nie kompresują - na iCloud jest dokładnie ta sama jakość, którą masz na telefonie
2. Możesz wyeksportować zdjęcia z aplikacji Photos jako "niezmodyfikowany oryginał". Wtedy w zależności czy oryginał był JPG czy HEIC wyjdzie ci normalny plik z rozszerzeniem.
3. W iMovie nie musisz operować na plikach - możesz operować normalnie na bibliotece.
4. Zdjęcia w formie plików możesz otwierać w dowolnym programie, z