Wpis z mikrobloga

W czasie teleporady lekarz stwierdził, że warto przy moich objawach (mokry kaszel i ból głowy) zrobić test na koronowirusa. Czy jeśli nie stawie się jutro na teście grozi mi jakaś odpowiedzialność czy mogę to olać? Tak naprawdę potrzebowałem jedynie l4

#koronawirus
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szymeeg: Przecież już masz kwarantannę( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet jak na test nie pójdziesz to siedzisz 10 dni w domu, tak jakbyś miał covidka¯\_(ツ)_/¯ Ładnie cię lekarz zrobił xd
  • Odpowiedz
  • 0
@arsze_nick: Nie dostałem żadnego info o tym jestem na kwarantannie. Jedynie skierowanie na test. Jakim chujem w ogóle mógł mnie skierowac na kwartanne jak nawet gorączki nie mam? XD
  • Odpowiedz
  • 0
@szymeeg dostając skierowanie na test od lekarza automatycznie ładujesz na kwarantannie. Więc masz dwie opcje. Olewasz test i siedzisz 10 dni w domu albo robisz test i jak pozytywny to i tak siedzisz w domu a jak negatywny to jesteś "wolny"
  • Odpowiedz
@Godex: Jedni się "kiszą" a znam przypadek ancymona co już chyba trzeci raz się zgłasza na test i potem nie idzie, żeby sobie na L4 posiedzieć te 10 dni (i to bez ściemniania lekarzowi) i ogarnąć drobne remonty w domu i ogarnięcie "obejścia". W każdej sytuacji można znaleźć pozytywy
  • Odpowiedz