Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
FiR czy architektura? Od zawsze interesowałem się cyferkami, lubię liczyć, a wcześniej byłem w liceum o profilu plastycznym. Postanowiłem strzelić sobie gap year, ale w końcu chciałbym zacząć jakieś studia. Oba kierunki mnie interesują, tylko problem jest w tym, po czym mógłbym liczyć na lepszą i lepiej płatną pracę? Co wg was jest bardziej perspektywiczne i gwarantuje lepsze zarobki? #studia #studbaza #pracbaza #praca #fir #architektura

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6194c9756d062d000ad45ed9
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 8
  • Odpowiedz
Alek: Zdecydowanie FiR.

Dużo większy wybór możliwości (możesz pracować w księgowości, kontrolingu, podatkach, bankowości, rynki kapitałowe, SSC/BPO i wiele innych), wyżej zawieszony sufit, dodatkowo większe perspektywy na rozwój bądź przebranżowienie się pomiędzy poszczególnymi działkami.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania nie idź na architekturę. Tam po za mechaniką budowli i matma na 1 roku mało jest cyferek, a w pracy obliczenia i tak robią CADy. Bez znajomości czeka cię tylko 'miśkowanie' w biurze gdzie architekt z uprawnieniami podbije się pod twoją robotą bo bez uprawnień nie możesz samodzielnie projektować. Top 10% znajomych że studiów ma tylko spoko pracę w zawodzie w biurze starych albo przy domkach modułowych, tylko jedna laska
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Zdecydowanie FiR.

Po Architekturze czeka Ciebie kariera w biurze projektowym, urzedzie lub u dewelopera. W biurze projektowym mozna dostac minimalnie wieksze pieniadze jak sie zrobi uprawnienia.

Urzad jest dobry bo daje etat, ale to jest jedyny
  • Odpowiedz