Wpis z mikrobloga

Wiecie dlaczego polaczki tak bardzo przeżywają te marnej jakości igrzyska? Bo od lat dzieciństwa wbijało się nam do głów na szkolnych apelach kult romantycznej porażki i machania szabelką.

Rozbraja mnie personalny sposób, w jaki polaczki przeżywają tę sytuację. To żenujące podniecenie kryzysem, do którego doprowadził tylko i wyłącznie PiS swoją nieudolnością. Heroiczna armia walcząca - w dodatku nieskutecznie - z przemarzniętymi i wygłodniałymi desperatami, którzy zostali oszukani. Takich obrazków potrzebuje polaczek, żeby się dowartościować.

W naszej smutnej historii to właśnie Polacy byli zazwyczaj w sytuacji, w której znajdują się obecnie ci nieszczęśliwi ludzie. Większość kanonu lektur i programu naukowego z zakresu j. polskiego oraz historii skupia się na tłumaczeniu tego tłukom przez całe gimnazjum i szkołę średnią (o ile do niej pójdą).

Niestety - większość polaczków jest zbyt krótkowzroczna i zakompleksiona, żeby posiadać minimalne pokłady empatii oraz wyciągać wnioski z własnej historii. Dzięki Bogu, że ten śmieszny kraj nigdy nie będzie się nigdzie liczył, a szczytem jego militarnych możliwości jest świecenie syrenami przemokniętym arabskim pastuchom. Wolę nie wiedzieć jak zachowywałby się ten naród gdybyśmy to my byli kiedykolwiek czyimkolwiek okupantem.

Tu należy się smucić nieudolnością rządu, który sami żeście wybrali, a nie wiwatować i spuszczać się do czyjegoś nieszczęścia.

#bialorus #neuropa #4konserwy #bekazpisu #bekazprawakow #bekazpolakow #bekazkonfederacji
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Beesly: Tak jak mówisz. Niestety autor ma strasznie duże kompleksy. Ten wpis wrzucał z 30 razy w ciągu tygodnia i usuwał. Sam byłem świadkiem jak robił to 4 razy w ciągu godziny. Smutne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mathas: xdxd tak, spytaj się potomka jednego z milionów Polaków w usa w jaki sposób rodzice czy dziadkowie się tam dostali i do jak niedawna bali się deportacji i całe życie pracowali na czarno. A przecież mogli legalnie wjechać do Niemiec . Zwłaszcza, że niemcy są bardzo dobrym krajem do życia i nie byłoby to tym samym czym dla kogoś z somali zamieszkanie w etiopi bo bliżej i legalnie.
  • Odpowiedz
a po postach na #f1 się wydawałeś rozsądny, człowiek wchodzi na profil i czar pryska XD

@xsnm: kolego, ale ja nie piszę moich wpisów, aby „czar nie pryskał” i żeby zbierać poklask u kogokolwiek. Gdyby tak było to robiłbym #rozdajo i wstawiał zdjęcia kotów.

Piszę co uważam i co leży mi na sercu. Jeżeli się w kwestii tego wpisu nie zgadzamy, to trudno, lecz jeśli realnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tywin_Lannister:

W naszej smutnej historii to właśnie Polacy byli zazwyczaj w sytuacji, w której znajdują się obecnie ci nieszczęśliwi ludzie.

Jakaś grupa ludzi z którą obecni mieszkańcy Polski mają tyle wspólnego co z husarią (czyli niewiele) coś kiedyś od kogoś dostała i to zobowiązuje współczesnych mieszkańców do przerzutu jeszcze innej grupy na Zachód?

Chrześcijańska koncepcja koncepcja grzechu pierworodnego zawsze wydawała mi się dziwna, ale wygląda na to że szkody wyrządzone
  • Odpowiedz