Co myślicie o stylu dzisiejszych 30-40 latków? Ja zauważam dwie skrajnosci- jedni nadal czują się dwudziestolatkami i noszą koszulki z postaciami z bajek (dragonbole itp.), spodnie dresowe i buty Adidas/Nike. Drudzy, nawet jeśli nie osiągnęli żadnej ważniejszej pozycji zawodowej, na co dzień ubierają się bardzo "służbowo", czyli koszula (bez krawata), spodnie typu chinosy itp. (w kratę), półbuty lakierowane/zamszowe. Według mnie, to właśnie ten wiek jest dobry do noszenia na co dzień koszulek bez wielkich grafik i nazwy producenta, bluz z kapturem i swetrów (ale nie takich eleganckich sweterków w serek), spodni typu cargo i klasycznych jeansów (bez przetarć), butów typu bardziej turystycznych/trekkingowych niż sportowych/oficjalnych. #modameska #ubrania #odziez #moda
@inko-gnito: najbardziej mnie rozwalają 40 latki w jakichś bluzach z kapturen, kaszkietem i plecaczkiem jak do gimbazjum ( ͡°͜ʖ͡°) ja tam noszę dresy i fanny pack na telefon, klucze
@inko-gnito: a ktoś się ciebie o to pytał ? Dziś jestem w adidaskach, krótkich spodenkach i koszulce z napisem "jestem szefem dla siebie" i mam wywalone na to kto co mysli o moim ubraniu (wiek 55+)
@inko-gnito: Czyli żeby założyć koszulę i spodnie inne niż dresowe/jeansy trzeba p---------ć z zaświadczeniem o zatrudnieniu na kierowniczym stanowisku xD No to już Cię letko poniosło mireczku ( ͡°͜ʖ͡°)
@WyuArtykyu: przeczytaj jeszcze raz mój wpis, tylko tym razem ze zrozumieniem. Temat nie jest o chodzeniu w majtkach w prywatnym domu. @Ziutek_Grabaz: warto patrzeć co noszą inni, bo czasami można trafić na fajne pomysły. I bez przekleństw proszę, bo Twój wpis znowu poleci. @MistrzKowalski: tak, ktoś mnie o to pytał, a co? @Korowiov: mocno Cię poniosło mireczku. Gdzie niby tak napisałem, że musi mieć
@inko-gnito kazdy wiek jest dobry na noszenie tego co chcesz. obojetnie czy to t shirty z grafikami superbohaterow czy garnitury. moda to to co masz w glowie, nie dostosowujesz sie do jakiejs liczby. to nie 30-40 latkowie, ale co w tym zlego, ze np pan dziadek ubiera sie „nieadekwatnie” do wieku?
@inko-gnito: Ja p---------m wszędzie w lnianych koszulach, spodenkach i baseniakach za 10zl z kerfa. Wzrok oburzonych urzędniczek/ kasjerek bezcenny ( ͡°͜ʖ͡°)
@inko-gnito: chodzą tak jak chcą. Jeszcze nie byłem w ubrany jak szczur na otwarcie kanału. Mimo, że pracuje na kierowniczym stanowisku. Bo ktoś tak powiedział i muszę popędzielac w garniturze.
@inko-gnito ale co to znaczy ziam „nadal czuja zie dwudziestolatkami”? Co definiuje dwudziestolatka i odróżnia od 30 latka? I czy istnieje jakas kodyfikacja co wypada nosic, a czego nie? Jednemu pasuje casualowy styl, a inny woli chodzic w koszulach i chinosach. Dwudziestolatkowie tez potrafia sie o-----c jak szczur na otwarcie kanalu idac do galerii, ale wszystko to kwestia dobrego gustu - jeden go ma a inny nie
Według mnie, to właśnie ten wiek jest dobry do noszenia na co dzień koszulek bez wielkich grafik i nazwy producenta, bluz z kapturem i swetrów (ale nie takich eleganckich sweterków w serek), spodni typu cargo i klasycznych jeansów (bez przetarć), butów typu bardziej turystycznych/trekkingowych niż sportowych/oficjalnych.
#modameska #ubrania #odziez #moda
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
najbardziej mnie rozwalają 40 latki w jakichś bluzach z kapturen, kaszkietem i plecaczkiem jak do gimbazjum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ja tam noszę dresy i fanny pack na telefon, klucze
@inko-gnito: a ktoś się ciebie o to pytał ?
Dziś jestem w adidaskach, krótkich spodenkach i koszulce z napisem "jestem szefem dla siebie" i mam wywalone na to kto co mysli o moim ubraniu (wiek 55+)
@inko-gnito: Czyli żeby założyć koszulę i spodnie inne niż dresowe/jeansy trzeba p---------ć z zaświadczeniem o zatrudnieniu na kierowniczym stanowisku xD No to już Cię letko poniosło mireczku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ziutek_Grabaz: warto patrzeć co noszą inni, bo czasami można trafić na fajne pomysły. I bez przekleństw proszę, bo Twój wpis znowu poleci. @MistrzKowalski: tak, ktoś mnie o to pytał, a co?
@Korowiov: mocno Cię poniosło mireczku. Gdzie niby tak napisałem, że musi mieć
@inko-gnito o, to o mnie :-) i do tego cały czas nie wiem kim chce zostać jak już będę dorosły