Wpis z mikrobloga

@dnasstorm: mam znajomego co remontuje domy w Szkocji. Czasem wysyła mi zdjęcia tego co jest pod podłogą i nie jestem zaskoczony. Chociaż fakt, częściej się spotyka belki ułożone na gołej ziemi ale wtedy można grzyby z koszykiem zbierać xD
Nie wierzę. Jak oni podbili pół świata...

@czarny_i_zly: Właśnie tak. W domu była nędza bród i smród, to wszyscy #!$%@? bo dużo gorzej być nie mogło. A że to wyspa, więc siłą rzeczy #!$%@? na statkach :)

Dla odmiany w takich Indiach był raj na ziemi: ciepło, obfitość pożywienia, stosunkowo duże bezpieczeństwo geograficzne przed najazdami barbarzyńców... to sobie jedli, żyli i się mnożyli :)
@jmuhha: To zwykle klepisko. Pol polski wschodniej takie ma, a nawet o tym nie wie ( ͡° ͜ʖ ͡°) W tym przypadku na ziemi mogły być jakieś dźwigary, a na to deski. Deski zdążyły już po wielu latach zbutwieć i zamienić się w ziemie. 100 lat temu Polacy mieszkali jeszcze z krowami, bo dawały ciepło. Lubię jak Polacy tak wywyższają Polska budowlankę na piedestał, a taka prawda
@jmuhha: To jest jeszcze nic. Ostatnio przeglądałem nieruchomości w Nowej Zelandii. 700k$ za chałupe z krzywym sidingiem na elewacji, grzybem na suficie i poplamionymi ścianami nie robi tam na nikim wrażenia i się rzucają na to. W okolicach Auckland to nawet po ponad 1m$ takie domy xD. A meble wyglądają jak meblościanki u nas w PRLu.
@Voltix: pisać to sobie na budowie każdy mógł. Jak @Serniczek_Szatana taki pewny że to Polacy robili to dlaczego nie sprawdzi w papierach od elektryki czy gazu i wykonawcy są wymienieni z nazwiska tylko daje jakieś przykłady że ktoś mu po ścianach pisal po polsku
@dnasstorm: Bo to nie jest standard, że wszędzie robi się tanio i po łebkach. Pracowałem dla ludzi u których wszystko miało być idealnie, a pieniądze i dłuższy czas realizacji nie był problemem jak i u takich typowych patusów żyjących z socialu i chlejących tani browar od samego rana. Tam miało nie cieknąć, a że było krzywo, odstawało, bez uchwytów to nie miało znaczenia.