Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pytanko dla programistów mid+ oraz senior najlepiej jeżeli są z c#, ale też niekoniecznie.
Też tak macie że często wyszukujecie w Google? Dzisiaj zdałem sobie sprawę, że np zaczynając nowy projekt często korzystam z Google lub poprzednich projektów.
Np. nowy projekt - ustawienie DI, dodanie Seriloga, Automappera itp to generalnie korzystam z poprzednich gotowców i jakbym miał to od zera skonfigurować bez pomocy internetu lub poprzednich projektów, to pewnie bym się trochę z tym osapał. Albo dzisiaj czytam na wykopie że ktoś na rekrutacji dostał stringa do odwrócenia, no pierwsza myśl w pracy.. Google, 5 sekund i gotowe rozwiązanie, a druga czy bym się nie ośmieszył na rozmowie kwalifikacyjnej gdybym miał jakikolwiek problem z taką pierdółką. Generalnie jestem bardzo wydajny w pracy, ale teraz to już sam nie wiem czy to normalne.

#programowanie #programista15k

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #618accdc412b5f000aa8a8a8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

SzczęśliwyPlantator: No pewnie, że googluję non stop albo korzystam z przykładu poprzednich projektów. To są rzeczy, których używa się rzadko i nie ma najmniejszego sensu trzymać tego w pamięci (szczególnie, że i tak wszystko ciągle ewoluuje). Seniorstwo nie polega na pamiętaniu takich bzdetów.

Zaakceptował: karmelkowa
  • Odpowiedz