Wpis z mikrobloga

Czy jesteście w pracy kontrolowani? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tzn czy ktoś mierzy wam czas spędzony przed komputerem oraz ile tego czasu było "efektywne"? Bo ja ostatnio miałem rozmowę z PMem i pokazał mi cały raport mojej aktywności itp. Jestem ciekaw czy to częsta praktyka czy raczej jesteście rozliczani tylko z dowiezienia zadania w terminie?
#programowanie #programista15k #pracait
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pepe_chad: @Malkof: @wpoldokomina: Pracuję tam od początku roku i słyszałem że mają takie narzędzia ale ostatnio przekonałem się o tym na własnej skórze. Teraz strach iść sobie herbatę zrobić xD A tak serio to raczej dla mnie sygnał żeby niedługo zmieniać pracodawcę
  • Odpowiedz
@Wurmloch: u mnie na początku pandemii chcieli wprowadzić takie kontrole, ale SMowie ruszyli w bój i przekonali górę, że nie tędy droga, że pracy programistów nie mierzy się spędzonymi przed kompem godzinami, tylko efektami i statystykami sprintów.
  • Odpowiedz
@Saly: co w tym dziwnego? Dyrektorom bardzo podobają się wykresy, a tam mają dużo różnych informacji, co prawda bardziej przydatnych zespołowi developerskiemu niż komuś z zewnątrz, ale stwierdzili, że to im wystarcza, to dla developerów lepiej :)
  • Odpowiedz
@voot: jak dyrektorzy chcą mieć własne wykresy to programiści mogą manipulować danymi tak, żeby było ładnie. Byłem tam i co ciekawe wszyscy byli zadowoleni
  • Odpowiedz