Aktywne Wpisy

SynMichaua +440

źródło: Gm_ChbUXoAA_Sb0
PobierzCo myślicie o napiwkach?
- Daję około 10% 25.9% (826)
- Daję około 20% 0.9% (30)
- Daję więcej niż 25% 2.3% (72)
- Nie daję wcale 70.9% (2264)

Yurakamisa +103
Mój włoski dyrektor finansowy się zdziwił bo nie przyjąłem awansu.
Awans na kontrolera całej polskiej spółki - spółka ma 25mln przychodu tylko ale z dużą marzą.
Gość chciał mi dać podwyżkę do 9k brutto i miałem się zajmować wszystkim co związane z finansami xd w sumie to i podpis prezesa też chciał mi oddać
Warto podkreślić że nawet marketing zarabia coś koło 13k w tej firmie a nic nie robi bo spółki
Awans na kontrolera całej polskiej spółki - spółka ma 25mln przychodu tylko ale z dużą marzą.
Gość chciał mi dać podwyżkę do 9k brutto i miałem się zajmować wszystkim co związane z finansami xd w sumie to i podpis prezesa też chciał mi oddać
Warto podkreślić że nawet marketing zarabia coś koło 13k w tej firmie a nic nie robi bo spółki
Jeden przed zakupem nawet mówił, ze on wie że będzie bujać, ale on to kupuje na LATA. Już sprzedał xDD
#gielda
Ja chyba mam to szczęście, że łatwo godzę się ze stratą czegoś, bo wiem że za jakiś czas uzbieram więcej pieniędzy, i to co zainwestowane ze stratą będzie jedynie mniejszą częścią portfela. Gdybym jednak zainwestował pieniądze w coś co spada, a nie miał za bardzo na dalsze inwestycje/kszczedzanie to bym pewnie się bardziej martwił
Ale Ty chyba też kupujesz schd? W sumie dobra opcja na mniej stabilne czasy, bo są tam spolki które mimo koniunktury słabej lubią rosnąć, lub być w trendzie bocznym. Jakbym miał możliwość też bym szedł w to ale nie mogę na moim korzystnie podatkowym koncie, a te jepi/jepq to się okaże w gorszych czasach czy takie super na longa
@Jamniki2
amator. Zdarzało się w--------c 1500$ na jednym zagraniu w kilka minut
@Glupiii: nie złapałem sarkazmu czy tak na serio?
przecież trudno jest trafić w idealny moment na giełdzie tym bardziej dla kogoś kto "inwestuje" bo mu tak media zarekloamowały że teraz jest najlepszy moment - kup teraz (bo się fundusze muszą wyprzedać przed spadkiem) a następnie sprzedaj z zyskiem (-30% te fundusze odkupią po spadkach)
jakby
źródło: image
Pobierz@Jamniki2: Ktoś musi sprzedać że stratą, żeby ktoś inny mógł skupić w promocyjnej cenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jamniki2: kurcze, a ja dokupiłem
@Sarza01: chociaż największa strata to był 3 sierpnia zeszłego roku to ten miesiąc też nie wyglądał za dobrze:
źródło: Screenshot 2025-03-18 193857
Pobierz