Wpis z mikrobloga

ciekawostka z roboty #ksiegowosc ( ͡° ͜ʖ ͡°) #biurorachunkowe

Przyszła do mnie Pani, niech będzie że Ania. Sympatyczna, ma stowarzyszenie, powiedzmy że działa charytatywnie, więc można specjalnie potraktować....

A: Panie kuncfot, mam do zaksięgowania kilka lat mojego stowarzyszenia, no jakoś tak wyszło....aha dostałam pisemko z US i karę 3000 za nie złożenie sprawozdań.

K: ok, przyjrzę się, zobaczę czego brakuje.

A: Panie kuncfot ile to będzie kosztować?

K: 1000 zł za rok rachunkowy

A: oj oj za dużo

K: ¯\_(ツ)_/¯

Zadałem pytanie na grupie księgowych; wyceny między 3000 a 20000.
Przy czym, gdyby taką Anię rozliczać co miesiąc regularnie, należałoby brać te ... no niech będzie 150 zł, dosłownie 2 wpisy miesięcznie.
150*12=1800

ehh jak ktoś doczyta do końca to ślicznie dziękuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Serdeczne pozdrowienia dla księgowych Pań i Panów, Polek i Polaków. Dla Pani Ani też :)
Pobierz kuncfot - ciekawostka z roboty #ksiegowosc ( ͡° ͜ʖ ͡°) #biurorachunkowe 

Przyszła ...
źródło: comment_1636458049Mi9d12cHq2ETziidAyBJTt.jpg
  • 9
@Nights: Aniu, kara jest negocjowalna, ale po otrzymaniu pisma należało się odezwać do Urzędu, że płaku płak, covid, bieda, strach płaku płak.
Inaczej mówiąc, składając czynny żal można naprawdę dużo ugrać.
;)
@kuncfot: skoro już jesteśmy przy wycenach z d@$y to jak liczyć spółkę która powstała, ma fv za lokal, kupi środek trwały (przesył alkoholowy) i przez kolejne 12m będzie ten alkohol leżakował, czyli zero przychodów może jakieś koszty na siłę tylko.