Aktywne Wpisy

Haerbin +5
Czy jeśli mój facet wali ciągle jakieś szowinistyczne żarty ( zaczął się do mnie dobierac jak sprzątałam w kuchni dosłownie miałam ręce w zlewie i powiedziałam żeby przestał bo sprzątam to powiedział że myslal że będę się swobodnie czuć w naturalnym środowisku) mimo że mówię że mi to przeszkadza to jest brak szacunku? Czy ja przesadzam i to tylko żart?
#zwiazki #pytanie
#zwiazki #pytanie

SzitpostForReal +248
NBP dzisiaj rano wypuścił propagandowy filmik, stworzony za nasze pieniądze, o tym jak dzielnie walczy z inflacją. Uwaga, nie zwracam za leczenie po obejrzeniu, oglądasz na własne ryzyko!
#gospodarka #ekonomia #finanse #nieruchomosci #polska #pieniadze #nbp
#gospodarka #ekonomia #finanse #nieruchomosci #polska #pieniadze #nbp

Przyszła do mnie Pani, niech będzie że Ania. Sympatyczna, ma stowarzyszenie, powiedzmy że działa charytatywnie, więc można specjalnie potraktować....
A: Panie kuncfot, mam do zaksięgowania kilka lat mojego stowarzyszenia, no jakoś tak wyszło....aha dostałam pisemko z US i karę 3000 za nie złożenie sprawozdań.
K: ok, przyjrzę się, zobaczę czego brakuje.
A: Panie kuncfot ile to będzie kosztować?
K: 1000 zł za rok rachunkowy
A: oj oj za dużo ᶘᵒᴥᵒᶅ
K: ¯\_(ツ)_/¯
Zadałem pytanie na grupie księgowych; wyceny między 3000 a 20000.
Przy czym, gdyby taką Anię rozliczać co miesiąc regularnie, należałoby brać te ... no niech będzie 150 zł, dosłownie 2 wpisy miesięcznie.
150*12=1800
ehh jak ktoś doczyta do końca to ślicznie dziękuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Serdeczne pozdrowienia dla księgowych Pań i Panów, Polek i Polaków. Dla Pani Ani też :)
Inaczej mówiąc, składając czynny żal można naprawdę dużo ugrać.
;)
Jeszcze jedna kwestia z Anią była taka, że to znajoma znajomej.