90% trasy zajebiste (głównie drogi pożarowe, szuter albo asfalt), ale było też: - rzucanie rowerem przez strumyk - chodzenie w wodzie po kostki - przedzieranie się przez krzoki bo wg Komoota miała być droga, a były zwalone drzewa i rowy
Max square: 20x20 Max cluster: 625 (+37) Total tiles: 1321 (+22)
@brian_de_rossali: aż sprawdziłem z ciekawości - mapy.cz też twierdzą że na tym zdjęciu jest droga ¯\_(ツ)_/¯ Ja mam tego Komoota zwtyczką Squadrats (StatsHunters też miałem, no ale na to samo wychodzi od kiedy obie kolorują jakie kwadraty będą zaliczone). W 99% działa wspaniale, w tym przypadku dane źródłowe muszą być nieaktualne
@Ezi: Drogi na OSM są tworzone przez użytkowników, ja tam niemal po każdej trasie edytuje mapę, aktualizuje co widziałem, albo właśnie koryguje te nieprzejezdne odcinki. Polecam samemu to pozmieniać, rowerowe wycieczki to dobra okazja na poprawienie swojej okolicy na mapach, no zwłaszcza że właśnie większość nawigacji czy tych wymienionych stron korzystają z podkładów OSM.
@SnikerS89: racja, zaraz to edytuję. Pamiętam że ktoś kiedyś wrzucał na tag jakąś stronkę gdzie można było wrzucić ślad z jazdy i na tej podstawie aktualizować, kojarzysz coś takiego?
Puszcza Niepołomicka w końcu cała na zielono :)
90% trasy zajebiste (głównie drogi pożarowe, szuter albo asfalt), ale było też:
- rzucanie rowerem przez strumyk
- chodzenie w wodzie po kostki
- przedzieranie się przez krzoki bo wg Komoota miała być droga, a były zwalone drzewa i rowy
Max square: 20x20
Max cluster: 625 (+37)
Total tiles: 1321 (+22)
#rowerowyrownik #kwadraty
Skrypt | Statystyki
Ja mam tego Komoota zwtyczką Squadrats (StatsHunters też miałem, no ale na to samo wychodzi od kiedy obie kolorują jakie kwadraty będą zaliczone). W 99% działa wspaniale, w tym przypadku dane źródłowe muszą być nieaktualne