Aktywne Wpisy

PiotrFr +316
W Mysłowicach złomiarze ukradli kable od ładowarek, a na Facebooku przygłupy się cieszą i biją brawo. Czym to się mentalnie od ruskich różni?
#samochodyelektryczne #tesla #polska
#samochodyelektryczne #tesla #polska
źródło: 1000018934
Pobierz
PxSQ +8
Hej, jakie książki wywarły na was największy wpływ? Takie, które gdzieś tam otworzyły oczy na pewne kwestie lub bardzo zapadły w pamięć i po ich przeczytaniu nie byliście już tymi samymi osobami?
Nie chodzi mi o takie ulubione, do których wracacie ale takie, które wami wstrząsnęły albo wręcz czujecie się nieswojo na samą myśl, że mielibyście sięgnąć po nie ponownie.
Mi jako pierwsze nasuwają się reportaże Tochmana, w szczególności „Jakbyś kamień jadła”
Nie chodzi mi o takie ulubione, do których wracacie ale takie, które wami wstrząsnęły albo wręcz czujecie się nieswojo na samą myśl, że mielibyście sięgnąć po nie ponownie.
Mi jako pierwsze nasuwają się reportaże Tochmana, w szczególności „Jakbyś kamień jadła”

Ja bardzo wcześnie. Pamiętam, jak w VI klasie podstawówki dali nam kartki dla rodziców w sprawie uczestnictwa swoich dzieci w nowym przedmiocie szkolnym o tajemniczej nazwie wychowanie do życia w rodzinie. Były tam do zakreślenia dwa warianty: "Zgadzam się", lub "Nie zgadzam się".
Ja wyprosiłem swoich, by zakreślili "NIE". Powiedziałem im, że lubię siedzieć w domu, i wolę wracać o godzinę wcześniej. To akurat prawda, jak zapewne większość z Was niespecjalnie lubiłem przebywać w szkole.
Główny powód był jednak taki, że w klasie gadało się, że będą tam poruszane m.in. sprawy seksu i zakładania rodziny. Nie chciałem brać udziału w tej żeżuncji, wiedząc, że jestem niepopularny i ta wiedza przyda mi się w życiu mniej więcej tak samo, jak tajniki hodowli jedwabników.
#przegryw #incel