Wpis z mikrobloga

Sztuczna macica rozwiązałaby niesamowitą ilość współczesnych problemów.

@fukinloner: Nie rozwiązałaby xD
Konserwy by się znowu przyebały do tego wynalazku tak samo jak do in vitro, przegrywom, incelom też by nic nie pomogło bo sami by nie wychowywali dzieci xD
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: mówiłem o ułatwionym dostępie do leczenia wrodzonych wad, w tym terapii genowych. Umożliwienie posiadania dzieci osobom tego chcącym, gdzie np. kobieta ze względu na wiek może mieć problemy z ciążą itd. itd.
No ale w twoim wypranym łbie wszystko jest jakąś chorą rozgrywką polityczną, my vs. oni.
  • Odpowiedz
@fukinloner: I to jeszcze jak. Ja odkładam decyzję o rodzinie, bo przeraża mnie ciąża i chętnie bym sobie z takiej sztucznej macicy skorzystała.

Poza tym, odpowiedzią na twoje pytanie są usługi surogatek w niektórych krajach.
  • Odpowiedz
mówiłem o ułatwionym dostępie do leczenia wrodzonych wad, w tym terapii genowych. Umożliwienie posiadania dzieci osobom tego chcącym, gdzie np. kobieta ze względu na wiek może mieć problemy z ciążą itd. itd.

@fukinloner: No to właśnie dalej d--a, bo konserwy miałyby dalej z tym problem xddd wiecznie mają z czymś problem a zwłaszcza z technologią xD
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: no, tak jak lewaki z ar15 w USA ( ͡° ͜ʖ ͡°)

gdyby ten wynalazek miał posłużyć komuś do chodowania sobie niewolników bez żadnych praw, jak w jakieś antyutopii, to oczywiście byłbym przeciw. Jeśli miałby dać szanse na zdrowsze dzieci to jestem za.
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody:

bezpiecznie

to słowo klucz. Chęć zabijania niewinnych ludzi nie jest moim zdaniem bezpiecznym sposobem obchodzenia się z bronią.
Jeśli chodzi o terrorystów, to najlepiej by ich wystrzelać lub ograniczać ich ilość/możliwości innymi sposobami.
  • Odpowiedz
@fukinloner: Tak btw b--ń na chacie nie sprawia jeszcze żadnego poczucia bezpieczeństwa, bo to by wymagało całkowitej rewolucji w prawie, bo teraz mając chociażby czarnoprochowca jak napadnie cię jakiś śmieć to postrzel go a trafisz go np w tętnice i śmieć się wykrwawi i zdechnie i idziesz do pierdla ¯\(ツ)_/¯
Przed potencjalnym terrorystą też się nie uchronisz bo terroryści działają planowo i nawet nie zdążysz wyciągnąć broni i zginiesz
  • Odpowiedz