Wpis z mikrobloga

Hej mirki ,Czy laptop podany w linku-> https://electrogarden.pl/elektronika/dell-precision-7710-i7-6820-32gb-1tb-ssd-m3000-fhd
dobrze sprawował by się z takimi programami jak Photoshop, Illustrator, After Effects, 3ds Max/Blender?
Karta graficzna łapka załączonego w linku: nVidia Quadro M3000M 4GB
Z tego co czytałam na forach i #reddit to chyba całkiem spoko. Dla porównania dopiszę, że w tym momencie posiadam Dell Precision M6800 z kartą graf. nVidia Quadro K3100M
#grafikakomputerowa #grafika3d #laptopy #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
@Wakacje_na_Trisolaris: Ok, dzięki za odpowiedź, póki co na tym laptopie, który mam teraz nie mam większych problemów z renderowaniem czy tego typu sprawami, wszytko działa płynnie, więc chodzi mi o to czy ten model Della w linku byłby ciut lepszy od M6800 ;)
  • Odpowiedz
@szatkownica: jak chcesz się bawic w interiory to pewnie lepiej szukac jakiegos laptopa z procesorem więcej niż 4 rdzeniowym.

Jest na wykopie taki użytkownik pustułka który robi co roku jakieś porównania laptopów i tu jest jego (jej?) wpis na blogu z grudnia zeszłego roku, ale tam ładne porównania są więc myślę że wciąż aktualne.

https://polecanelaptopy.blogspot.com/2020/11/jaki-laptop-do-3500-zl-grudzien-2020.html

A jak chcesz rozpocząć kiedyś zarabiać na swojej pracy to serio szkoda sensu kupować laptopa. Jeżeli
  • Odpowiedz
@einz: No właśnie chciałabym już trochę zacząć podchodzić do grafiki bardziej profesjonalnie, sęk w tym, że często przenoszę się z miasta do miasta lub jeżdżę za granicę, wtedy laptop jest wygodniejszy. Co do ekranu 17 cali to fakt, bardzo ciężko się na nim pracuje, dużo przesuwania w te i nazad. Hmmm teraz już sama nie wiem, zainteresuje się może faktycznie lepiej jakaś stacjonarką a lapka na wyjazdy zostawię starego. Jeszcze jakoś
  • Odpowiedz
@szatkownica: do lapka możesz zawsze dokupić monitor. Teraz ceny kart graficznych popieprzyło, więc zwróć uwagę, czy czasem lapek nie wyjdzie wydajnościowo porównywalnie do PC, a wtedy decyduje mobilność. Sam się przesiadłem na PC ze względu na renderowanie na grafice, ale to było zaraz przed boomem na krypto.
  • Odpowiedz
@WormRider: No właśnie jeśli zdecydowałabym się na stacjonarnego kompa, to wtedy chciałabym sama go poskładać, wydaje mi się, że taniej wyszłoby niż kupienie gotowca, ale to fakt, karty graficzne są teraz mega drogie
  • Odpowiedz